Musorujsag
Élő Eredmények

Az Atléti eljárást indított ellene – Costa megtagadta az edzést

mti
A nyolc mérkőzésre eltiltott Diego Costa nem volt hajlandó részt venni az Atlético Madrid csütörtöki edzésén, mert klubja fegyelmi eljárást indított ellene a 31. fordulóban kapott piros lapja miatt.

Egybehangzó spanyol lapértesülések szerint Diego Costa szerdán szerzett tudomást arról, hogy klubon belül is büntetésre számíthat, és csütörtökön megjelent ugyan a madridiak edzőközpontjában, de sem a csapattársakkal, sem egyedül nem volt hajlandó edzeni.

Diego Costának nem csak a bajnokságban kerülhet sokba a forrófejűsége (fotó: MTI/AP/Manu Fernández)

Az idény hátralévő részére száműzött Diego Costát április 6-án, a címvédő Barcelona elleni idegenbeli rangadó 28. percében állították ki, mert magából kikelve ordibált Jesús Gil Manzano játékvezetővel, akihez egészen közel hajolt. A bíró jelentésében arról számolt be, hogy a támadó trágár kifejezésekkel sértegette, és két alkalommal a karját is megfogta, amikor madridi csapattársainak akart sárga lapot adni.

A katalánok 2-0-ra legyőzték a második Atlético Madridot, és 11 pontra növelték az előnyüket közvetlen üldözőjükkel szemben, amely a 32. fordulót követően azonban kilencre csökkent.

Clemente Villaverde, az Atlético ügyvezető igazgatója a barcelonai összecsapást követően úgy nyilatkozott: elítéli a támadó viselkedését, aki komoly kárt okozott a klubnak.

A bajnokságból még hat forduló van hátra, Diego Costa csak a következő szezon második fordulójában léphet pályára az Atléticóban.

További tartalmak