Musorujsag
Élő Eredmények

Szalah: A kultúránknak változnia kell abban, ahogyan a nőkkel bánik

Szalah: A kultúránknak változnia kell abban, ahogyan a nőkkel bánik

m4sport.hu/Record
A Liverpool egyiptomi támadója, Mohamed Szalah az amerikai Time magazinnak adott interjújában arról beszélt, hogy a muzulmán kultúrvilágban kötelező lenne változtatni azon, ahogyan a nőkkel bánnak.

„Az gondolom, hogy változtatnunk kellene azon, ahogyan kezeljük a nőket a kultúránkban. Ez kötelesség, nem pedig opció – kezdte a muzulmán vallású labdarúgó -. Én támogatom a nőket, jobban, mint eddig bármikor, mert úgy érzem, hogy többet érdemelnek, mint amit kapnak.”

A Time szerint Szalah az elmúlt év száz legbefolyásosabb emberének egyike volt, ezért is tartják fontosnak ezt a kijelentését. Ráadásul a fiatalokra is komoly hatással van a Vörösök támadója.

„Az emberek mindig sok várnak el tőlem. Látom a srácokat, akik felveszik az én mezemet, hallom, ahogyan mondják, hogy egyszer olyanok szeretnének lenni, mint én. Ez némi nyomást helyez a vállamra, de egyben büszkévé is tesz” – nyilatkozta a 26 éves csatár.

Az emberek csak a csillogást látják, de az odáig vezető utat nem, amely nem volt mindig kellemes Szalah számára.

„Sok dolog van, amit nem tudnak rólam az emberek. Egyiptomból először Svájcba mentem, és az első időszakban rengeteget szenvedtem a nyelv és az itteni kultúra miatt. Most viszont azt érzem már, hogy sokáig itt szeretnék maradni (Európában). Érzem a Liverpool szurkolóinak szeretetét, a támogatásukat, imádom a dalaikat. Ez valami egészen különleges dolog” – fejtette ki Szalah, aki ezzel egyben cáfolta is azokat a híreket, miszerint távozni szeretne az angol éllovastól.

Borítókép: Mohamed Szalah (Fotó: EPA/Ettore Ferrari)

További tartalmak