A Barca után Zidane is kinézte az Ajax 19 éves kiválóságát?

Zinedine Zidane arra kérte a Real Madrid vezetőségét, hogy szerződtessék a BL-elődöntős Ajax középhátvédjét, Matthijs de Ligtet – írja az olasz Corriere dello Sport.

(fotó: MTI/AP/Martin Meissner)lap hozzáteszi, a madridi kispadra tavasszal visszatérő szakember főként abban az esetben szeretné védelme közepén tudni a 19 éves kora ellenére már-már ijesztően jó, a Juventus ellen BL-negyeddöntőben győztes gólt szerző De Ligtet, amennyiben Raphael Varane tényleg távozik a nyáron, bár erről a lehetőségről korábban azt nyilatkozta, „nem tudja és nem is akarja elképzelni”.

A Real Madrid világbajnokáról a közelmúltban több forrás is azt állította, klubot akar váltani a nyáron, igaz a Real Madrid hajlandó lenne jelentősen megemelné a fizetését, hogy maradásra bírja.

(fotó: EPA/Rodrigo Jimenez)A helyzetet bonyolítja, hogy De Ligtért a nagy rivális Barcelona is komoly lépéseket tett, ráadásul amszterdami csapattársát, Frenkie De Jongot már télen szerződtették 75 millió euróért, a középpályás nyáron csatlakozik a katalánok keretéhez.