Musorujsag
Élő Eredmények

Bajnoki címét egyedi mezben ünnepelhette a PSG

Bajnoki címét egyedi mezben ünnepelhette a PSG

MTI
Hétfőn kigyulladt és leégett a párizsi Notre-Dame székesegyház. Az épület csúcsa ledőlt, a teteje beomlott, az egyik harangtornyát is elérték a lángok. A tűzoltók áldozatos munkájának köszönhetően megfékezték a tűz továbbterjedését, így a harangok végül nem szakadtak le, ahogyan a torony sem dőlt össze. Párizs legnagyobb csapata, a Paris Saint-Germain sem mehetett el szó nélkül a tragikus esemény mellett.

Vasárnap este a Paris Saint-Germain a tűzoltók előtt tisztelegve, illetve a francia főváros egyik legnagyobb szimbólumának tragédiájára megemlékezve különleges mezben lépett pályára az AS Monaco ellen a Parc des Princesben.

A mezszponzor nevének helyére a Notre-Dame rajza került, a mez hátulján a szám felett pedig nem a játékosok neve szerepelt, hanem csak ennyi: Notre-Dame.

Ezen az estén a PSG összes játékosának ez volt a "neve" (Forrás: PSG - Twitter) Ezen az estén a PSG összes játékosának ez volt a „neve” (Forrás: PSG – Twitter)

A PSG honlapján olvasható, hogy ebből a különleges mezből csupán ezer darabot készítettek, egyenként 100 euróért árulják. A befolyt összeget egy a tűzoltókat segítő jótékonysági szervezetnek utalja át a klub.

Ennél jobban talán nem is időzíthette a párizsi csapat a bajnoki cím elnyerését. A Monaco elleni mérkőzés előtt a második helyezett Lille gólnélküli döntetlent játszott Toulouse-ban, ezzel a PSG már a kezdő sípszó előtt behozhatatlan előnyre tett szert a francia bajnokságban.

A mérkőzésnek másik különleges, egyben a szurkolók számára szintén örömteli eseménye is volt: a brazil Neymar újra pályára lépett. A támadó legutóbb január 23-án öltötte magára a csapat mezét, a Strasbourg ellen a Francia Kupában.

Neymar visszatért (Forrás: PSG - Twitter) Neymar visszatért (Forrás: PSG – Twitter)

A mérkőzést Mbappé mesterhármasával 3-1-re nyerte a PSG.

Borítókép: Kylian Mbappé a különleges mezben (Forrás: PSG - Twitter)

További tartalmak