Ronaldo: 1000 százalék, hogy a Juventusban maradok

A portugál a BL-búcsú ellenére is sikeresnek érzi első olaszországi karrierjét.

Massimiliano Allegri és Cristiano Ronaldo ünnepel a Fiorentina elleni győzelem után. EPA/ALESSANDRO DI MARCOA Juventus sorozatban nyolcadik alkalommal nyerte meg az olasz labdarúgó-bajnokságot, miután szombat este a 33. fordulóban, hazai pályán, hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a Fiorentinát.

Cristiano Ronaldo ezzel ismét történelmet írt, hiszen ő lett az első labdarúgó, aki Olaszország mellett Spanyolországban (Real Madrid) és Angliában (Manchester United) is bajnok tudott lenni.

"Nagyon örülök a bajnoki címnek, nagyszerű volt az első szezonom, hiszen megnyertük a bajnokságot és az olasz Szuperkupát is" - mondta a portugál, aki eddig 19 gólt szerzett a bajnokságban.

Úgy érzi, a Bajnokok Ligájában többet is elérhettek volna, de tisztában van vele, nem lehet mindent megnyerni. "Jövőre újra megpróbáljuk, hiszen a szurkolók és mi is nagyon szeretnénk BL-t nyerni" - mondta az ötszörös aranylabdás. Arra a kérdésre, hol tervezi a folytatást, röviden válaszolt: 1000 százalék, hogy a Juventusban maradok.

Leonardo Bonucci, a csapat védője és Massimiliano Allegri vezetőedző egyaránt azt emelte ki, miként sikerült a BL-kiesés okozta csalódottságot és haragot pozitív energiává változtatni.

Kedden még csalódottak voltunk, most viszont a mennyben vagyunk. Általánosságban elmondható, hogy a szezon során nem tudtunk folytonosságot mutatni, ami elsősorban a sérüléseknek köszönhető. Időnként csak 14 játékossal tudtam edzeni, de jól mutatja az erőnket, hogy így is nagy előnnyel nyertünk" - mondta Allegri.