Musorujsag
Élő Eredmények

Mbappé egy mesterhármassal öt rekordot ért el

Mbappé egy mesterhármassal öt rekordot ért el

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Paris Saint-Germain támadója, Kylian Mbappé mesterhármast szerzett a Monaco elleni, vasárnapi bajnokin, szezonjáról pedig csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.

A PSG immáron öt fordulóval a szezon vége előtt bajnoknak mondhatja magát, miután a 33. fordulóban 3–1-re legyőzte a hercegségbelieket.

A címvédő góljait Mbappé szerezte, aki ezzel beért egy aranylabdás francia legendát, valamint úgy fest, hivatalosan is ő lett a világ legygorsabb játékosa – olvasható a Planetfootball oldalán.

– Jean-Pierre Papin (1991-ben aranylabdás) óta (1989/90) ő az első játékos, aki 30 gólig jutott a francia pontvadászatban.

– 20 évével Mbappé a legfiatalabb futballista, aki 30 találatot szerzett a francia élvonalban.

– Mbappé az első góljánál 38 km/h-s sebességgel futott, amivel megdöntötte Gareth Bale rekordját – egy 2017-es felmérés alapján 36,9 km/h-s végsebességével eddig a walesi szélső volt a világ leggyorsabb játékosa.

– Az öt európai topbajnokságot nézve csupán két játékos mondhatja el magáról, hogy elérte a 30 bajnoki gólt: Kylian Mbappé és Lionel Messi.

– A francia támadó harmadik mesterhármasát szerezte a Ligue 1 mostani szezonjában, ami a legtöbb, ezzel eggyel múlja felül csapattársát, Edinson Cavanit.

További tartalmak