Musorujsag
Élő Eredmények

Puskás csúcsának megdöntésével üzent Benzema

Marca
Karim Benzema olyan sorozatot épített az utóbbi meccseken, ami a klub történetében még sosem fordult elő: a Real Madrid legutóbbi nyolc gólja egyaránt a nevéhez fűződik. Nem is kíván azzal a kérdéssel foglalkozni, hogy érkezik-e új posztriválisa a nyáron, biztosra veszi a maradását.

Bilbao 3-0-s legyőzése során szerzett mesterhármasával immár Benzemáé a leghosszabb sorozat a Real történetében. Eddig Puskás Ferencé volt a csúcs, hét gólt szerzett zsinórban anélkül, hogy bárki más betalált volna a csapatból.

Áprilisban eddig csak Karim Benzema ugrasztotta talpra Real szurkolóit (fotó: EPA/Emilio Naranjo)

A francia csatár az egyetlen realos, aki áprilisban betalált a spanyol bajnokság harmadik helyén álló együttesben. A Huesca ellen kezdte a 89. percben, az három pontot ért, és azóta négy meccsen még tíz pontot hozott a konyhára. Ezzel a szezonban összesen már harminc találatnál jár, amely nemcsak azért szembetűnő, mert legutóbb 12-ig jutott, hanem mert csupán egyszer produkált eredményesebb évadot. 2011/12-esben 32-ig jutott, szóval a formáját elnézve ezt könnyen túlszárnyalhatja még a hátralévő öt fordulóban.

Ettől még rendre felmerül, hogy csatárt kéne igazolnia a nyáron a Realnak. Benzema azonben ezen nem rágódik. „Ez a klub dolga, engem nem zavar. Én a saját dolgomra koncentrálok, és hogy hogyan segíthetem a pályán a csapatot”idézi a Marca a játékos témához fűződő viszonyát. És még azt is hozzátette: „Maradni fogok. A Real a világ legjobb csapata.

Valószínűleg Zinedine Zidane sem gondolja ezt másképp. A tavasszal visszatérő vezetőedzővel első regnálása során egymás után háromszor nyertek Bajnokok Ligáját a madridiak, ezúttal azonban már hetek óta biztos, hogy trófea nélkül zárják az idényt, így a nyáron vérfrissítés várhat a keretre. Benzema ezzel kapcsolatban is lényegre törően reagált. „Zidane visszatérése rengeteget jelent a klubnak, mindenki örül neki, és alig várjuk az új idényt.”

További tartalmak