Musorujsag
Élő Eredmények

A PSG kétgólos előnyből bukta el a Francia Kupát

A PSG kétgólos előnyből bukta el a Francia Kupát

m4sport.hu
A bajnokságot igen, a Francia Kupán viszont nem sikerült megszereznie a Paris Saint-Germainnek, miután 2-2-es döntetlen játszott a Rennes-nel, majd tizenegyesekkel kikapott a párizsi együttes.

Az elmúlt szezonban sikerült dupláznia a PSG-nek, a bajnoki cím mellé a hazai kupát is begyűjtötte, idén viszont ez nem sikerült Thomas Tuchel csapatának, pedig a párizsiak két braziljuknak, Dani Alvesnek és Neymarnak köszönhetően már 2-0-ra is vezettek a fináléban, mindössze 21 perc után.

A folytatásban is fölényben játszottak a fővárosiak, de a szünet előtt Kimpembe öngólja visszahozta a reményt a Rennes-nek. Fordulás után, a 66. percben Mexernek sikerült egyenlítenie, a rendes játékidőben már nem változott az eredmény.

Ahogyan a hosszabbításban is maradt a 2-2, csak a 11-11 nem, már ami a pályán lévő játékosok számát illeti. A 118. percben Mbappé durva szabálytalanság piros lappal minősítette a játékvezető, így a francia gólkirályi cím legnagyobb várományosa már nem állhatott oda a tizenegyesekre, amelyek közül csak egy nem került a kapuba.

A PSG-be a hosszabbításban csereként beálló Christopher Nkunku hibazott csak a hatodik sorozatban, így a Rennes ünnepelhette végül története harmadik kupagyőzelmét.

A mérkőzés (utáni) krónikához tartozik, hogy a díjátadás előtt Neymart egy Rennes-szurkoló sértegette, amire úgy reagált a brazil, hogy ököllel megütötte. Nem lenne meglepő, ha a francia szövetség eltiltással sújtaná.

FRANCIA KUPA
DÖNTŐ
Rennes–PSG 2–2 (1-2, 2-2)
11-esekkel: 6–5
Gólszerzők: Kimpembe 40. – öngól, Mexer 66., ill. Dani Alves 13., Neymar 21.
Kiállítva: Mbappé (118.)

Borítókép: Neymar Jr. (Fotó: EPA/IAN LANGSDON)

További tartalmak