Musorujsag
Élő Eredmények

A Herthánál is Storck követi Dárdait? A német edző cáfol

mti
Bernd Storck korábbi magyar szövetségi kapitány cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint ő követi Dárdai Pált a német labdarúgó Bundesligában szereplő Hertha BSC kispadján.

A belga Le Soir napilap vasárnap tényként tálalta, hogy a német tréner elhagyja az élvonalbeli Excel Mouscront és a berlini gárdánál folytatja pályafutását, ahol kétéves szerződést kap. „Senkivel nem beszéltem, és senki sem beszélt velem” – nyilatkozta ugyanakkor az 56 éves szakember a Berliner Morgenpostnak.

Bernd Storck a portugálok elleni Eb-csoportmeccsen - fotó: EPA/Jurij Kocsetkov Bernd Storck a portugálok elleni Eb-csoportmeccsen – fotó: EPA/Jurij Kocsetkov

Storck 1996 és 2002 között Jürgen Röber másodedzőjeként dolgozott a Herthánál, aki jelenleg a Mouscron sportigazgatója. A magyar válogatott szövetségi kapitányaként 2015-ben éppen a posztot ideiglenesen betöltő Dárdait követte, majd 2017 októberében távozott. Tavaly szeptemberben vette át a Mouscron irányítását, amely hat forduló után pont nélkül sereghajtó volt a belga bajnokságban, majd tizedikként zárta a 16 csapatos alapszakaszt.

A Hertha április közepén közölte, hogy Dárdai Pál a szezon végén, négy és fél év után távozik posztjáról, és 2020-tól ismét az utánpótlásban vállal munkát. Az eddig utódjaként emlegetett edzők közül Gerardo Seoane már bejelentette, hogy marad a svájci bajnok Young Boysnál, míg a német-amerikai David Wagner, aki januárban távozott az angol Huddersfield Towntól, állítólag inkább a Schalke trénere lenne.

További tartalmak