Valdés szívhez szóló üzenetben kérte Casillast, vonuljon vissza

A Barcelona korábbi kapusa, Victor Valdés egy Instagramra posztolt kedves levélben diszkréten arra kérte a szerdán szívroham miatt kórházba került Iker Casillast, ne kockáztasson és inkább vonuljon vissza.

A Real Madrid egykori, a Porto jelenlegi, világ- és Európa-bajnok spanyol kapus csapata edzésén lett rosszul, a 37 éves sportembert azonnal kórházba szállították, ahol szívkatéterezésen esett át, majd egy úgynevezett sztentet ültettek be a szervezetébe.


A portugál együttes orvosa szerint Casillas teljes értékű életet élhet és az sincs kizárva, hogy folytathatja pályafutását, míg Juan Antonio Corbalan, a Real Madrid korábbi kosárlabdázója és kardiológus szakorvos úgy véli, egy koszorúér-műtétet követően a profi sportot el kell felejtenie.


Ezen a véleményen osztozik a poszttársa életét féltő Valdés is, aki megható üzenetben kérte az ikonikus kapust, inkább maradjon a pályán kívül.A bejegyzés megtekintése az Instagramon


Víctor ha querido dedicar unas palabras a su amigo @ikercasillas : Querido Iker, Querido amigo. En este mundo del fútbol, unos eligen ser portero, otros sin embargo deben aprender a serlo con sus defectos y sus virtudes. Tú, eres y serás siempre de aquellos que nacen con un guante en cada palma de su mano, ese ídolo en el que residen las cualidades innatas que el resto deben alcanzar, esos ídolos en los que otros menos capacitados se fijan soñando que algún día puedan alzar, como tú, el trofeo que te reconoce como el mejor, nuestro campeón del mundo con el 1 a la espalda. Eres, y por siempre serás la fuerza y la motivación de aquello que todo portero bajo palos sueña ser, alguien capaz de volar más alto y más largo que todos juntos a la vez, transformando lo impensable en posible, ejecutando a la perfección aquello por lo que suspiramos en cada acción cercana a nuestras redes, esa magnífica parada. Paradas que solo tú dominabas, en terrenos exclusivos para los elegidos , o a los que la “varita mágica” tocaba. Amigo mío, es inevitable emocionarme al escribir estas líneas recordando lo vivido, admirando con cierta nostalgia aquellos grandes enfrentamientos en los que por supuesto tenerte delante me hacía valorar todo mucho más, y sin tú saberlo, por lo mucho que en cada entrenamiento juntos me aportabas. Todo un país por sus calles te aclamaba. Querido Iker, querido amigo, como porteros que somos aceptamos sin temor y con el valor que nos identifica, ese peligro que la vida decide traer cerca de nuestra área, y en esta ocasión es más que una simple parada. Tu corazón, ese que todavía sigue latiendo por el bien de aquellos que hoy sueñan con alcanzar lo que un día fuiste, te reclama, y yo como amigo y rival de épocas pasadas, te animo a que seas de nuevo ese león blanco pero esta vez, detrás de la línea de banda. Es tu legado el que te define, y ese ya es histórico. Siempre en mis pensamientos, de portero a portero. La Doble. V.V.


Victor Valdes Team (@victorvaldesteam) által megosztott bejegyzés,
 

„Mindig is azok közé tartoztál, akik kapuskesztyűvel a kezükön születtek. Egy bálvány vagy, aki olyan különleges képességekkel jött a világra, amiért nekünk, többieknek sokat kellett dolgoznunk. Idol vagy, a mi világbajnokunk, egyes számmal a hátadon. Ahogy most, úgy mindörökké motiválóan hatsz majd azokra a kapusokra, akik arról álmodnak, egy nap olyanná válnak, mint az, aki mindnyájunk fölé emelkedett. Egy kapus, aki úgy véd, ahogy csak kevesen, vagy leginkább csak azok páran, akiket varázspálca érintett.”


„Barátom, elkerülhetetlenül is érzelmesen írom e sorokat, hiszen gyönyörű emlékek élnek bennem azokról az összecsapásokról, melyeken egymás ellen küzdöttünk. Ezeknek az ütközeteknek hála megtanultam mindent sokkal jobban becsülni és tisztelni, ahogy azokat a dolgokat is, melyeket az adott nekem, mikor a spanyol válogatottban együtt edzettünk. Egy egész ország elismert téged.”


„Drága Iker, drága barátom,


kapusként hajlamosak vagyunk félelem nélkül élni, ez a tulajdonság viszont nagyban megnehezíti, hogy felismerjük azokat a veszélyeket, melyeket az élet sodor utunkba, a veszélyt, melyet most kijátszottál, de ezúttal ez most több volt egy egyszerű mentésénél. A szíved tovább ver mindazokért, akik arról álmodnak, egyszer elérik azt, amit te. Barátként és riválisként arra bíztatlak, légy továbbra is a fehér oroszlán, de ezúttal a partvonalon túl. Az örökséged mindent elárul rólad, az örökséged, ami már most történelmi.”


„Sokat gondolok rád, üdvözlettel kapustól a kapusnak.”


V.V.