Musorujsag
Élő Eredmények

Zidane Pogbának: Most vagy soha

m4sport.hu
Angol lapértesülés szerint Zinedine Zidane ultimátumot adott Paul Pogbának, miszerint vagy most nyáron a Real Madridhoz igazol, vagy egyáltalán nem lesz lehetősége a királyi gárdában játszani.

A Manchester United világbajnok francia középpályásának Madridba igazolásáról hónapok óta folynak a találgatások. A hírek szerint Zidane a nyáron 500 millió eurót (körülbelül 160 milliárd forint) költhet játékosra, Florentino Perez elnök újabb „galaktikus” csapatot akar építeni, a királyi gárda kívánságlistájának élén pedig három világsztár szerepel: Kylian Mbappé, Eden Hazard és Paul Pogba.

Paul Pogba (Fotó: MTI/EPA/Nigel Roddis) Paul Pogba (Fotó: MTI/EPA/Nigel Roddis)

A 26 éves Pogba egy márciusi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a Real Madrid a világ egyik legnagyobb klubja és minden labdarúgó álma.

A nagy visszhangot kiváltó mondatok után Zidane közölte, szívesen látná a csapatban honfitársát, aki szerinte támadásban és védekezésben is bevethető. „Mindig is mondta, hogy a Manchester után a Madrid is érdekli. Úgyhogy ha egyszer véget ér a manchesteri pályafutása, miért ne jönne Madridba?”

Ole Gunnar Solskjaer (Fotó: EPA/Nigel Roddis)

Ole Gunnar Solskjaer, az MU menedzsere igyekezett tompítani játékosa szavainak jelentőségét, szerinte ugyanis nem magára gondolt, hanem arra, hogy bármely játékos szívesen játszana a királyi gárda színeiben. „Paul egy nagyon barátságos és udvarias ember, aki egy általános kérdésre felelt” – fogalmazott az edző, aki szerint Pogba remekül érzi magát a Vörös Ördögöknél. A norvég szakember ráadásul az MU sikeres jövője szempontjából kulcskérdésnek nevezte Paul Pogba és Marcus Rashford megtartását.

Ehhez képest a francia L’Équipe múlt szerdán arról számolt be, hogy Pogba barátaival és csapattársaival már közölte, nyáron távozni szeretne a klubtól. Azóta ráadásul az is kiderült, hogy jövőre a Manchester United nem indulhat a Bajnokok Ligájában, ezzel pedig a francia középpályás fizetése automatikusan 25%-kal csökken. Ezzel szemben a Real Madrid jövőre ismét a BL-ben fog indulni.

Zinedine Zidane (Fotó: EPA/Juan Carlos Hidalgo)

Az sem mindegy, hogy a Pogbáért várható összegből (a Mirror 160 millió fontot emleget) a Manchester United megerősítheti keretét a nyári átigazolási szezonban.

A Sun úgy tudja, Zidane már közölte is Pogba ügynökével, Mino Raiolával, hogy ha a játékos ezen a nyáron nem igazol a Realhoz, akkor később nem is lesz erre lehetősége. Mindenesetre a futballista bátyja, Florentin korábban azt nyilatkozta, hogy szerinte Paul a következő szezont a királyi gárdában fogja kezdeni.

További tartalmak