Musorujsag
Élő Eredmények

Hazard belengette távozását, a Chelsea-szurkolók Klopp szavaival riogatják

Hazard belengette távozását, a Chelsea-szurkolók Klopp szavaival riogatják

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Chelsea játékosai közösen szeretnék maradásra bírni Eden Hazard-t, aki az Európa Liga-elődöntő után sejtelmesen nyilatkozott jövőjéről. A londoni klub szurkolói Jürgen Klopp szavaira emlékeztették kedvencüket.

A londoni csapat csütörtökön tizenegyespárbajban győzte le az Eintracht Frankfurtot az Európa Liga elődöntőjében, ezzel bejutott a fináléba, ahol az Arsenal lesz az ellenfele.

A döntőt érő tizenegyest Hazard lőtte be, akinek a mérkőzés utáni interjúja akár azt is sugallhatja, az Európa Liga-finálé lehet az utolsó meccse a Chelsea-ben.

„Ha az lesz az utolsó meccsem, mindent megteszek majd a klub sikeréért, és hogy trófeát nyerhessünk. Egyelőre még nem tudom pontosan, hol folytatom, nem is gondolok erre. Csak az jár a fejemben, hogy valamit nyerjen a klub és a csapat” – olvasható a remek idényt futó belga támadó középpályás nyilatkozata a Daily Staron.

Nem túlzás kijelenteni, Hazard élete formájában van, a mostani szezonban minden sorozatot figyelembe véve 48 meccsen 19 gólt és 16 asszisztot jegyez. A Real Madridnak feltett szándéka, hogy a nyáron leigazolja a 28 éves futballistát, akinek a szerződése 2020 nyarán járna le a Chelsea-nél, s mindeddig nem hosszabbított.

„Hamarosan jön a szezon végi díjátadó, mikor elismerjük a legjobbakat, előre is szeretnék gratulálni nekik. Külön kiemelném Eden Hazard-t, akinek jó esélye van elnyerni a szezon legjobb játékosának járó elismerést” – mondta a Chelsea elnöke, Bruce Buck, aki mellett a csapat játékosai is szeretnék, ha Hazard maradna.

„Biztos vagyok benne, a szurkolók és a klubnál mindenki azt szeretné, hogy maradjon, és pályafutása végéig a Chelsea játékosa legyen. Az elmúlt nyolc évben zseniális volt, nagyban hozzájárult a klub sikereihez. De bármilyen döntést hozzon is, tiszteletben tartjuk” – nyilatkozta Ruben Loftus-Cheek a csütörtöki elődöntőt követően a Sky Sportsnak.

A Chelsea szurkolói sem szeretnék, ha a csapat gyémántja távozna, ezért arra kérik a belgát, idézze fel a Liverpool menedzserének, Jürgen Kloppnak a szavait, melyeket Philippe Coutinhóhoz intézett, mielőtt a brazil a Vörösöktől a Barcelonába szerződött.

„Maradj, és szobrot állítanak neked, menj akárhova máshova, a Barcelonába, a Bayern Münchenbe vagy a Real Madridba, egy lesz a többi játékos közül” – hangzott a német mester bölcsessége még 2017 telén, és be is igazolódott, Coutinho nem lett alapember a katalánoknál, s a nyáron nagy valószínűséggel távozik a klubtól.

„Hazard, vetted az üzenetet?” – ez már a Chelsea-drukkerek kérdése, melyhez hozzátették: „A Real Madridnál mindig Ronaldóhoz fognak hasonlítgatni, soha nem értékelnek majd igazán. Ebben a klubban viszont isten vagy” – számolt be a Daily Star.

További tartalmak