Musorujsag
Élő Eredmények

Európa-bajnokot igazolhat nyáron a BL-döntőre készülő klub

Európa-bajnokot igazolhat nyáron a BL-döntőre készülő klub

m4sport.hu/SportBible
Egy már-már valószínűtlen fordításnak köszönhetően az Ajax-szal szemben, a Tottenham a Bajnokok Ligája fináléjára készülhet. A madridi döntőben az ugyancsak angol Liverpoollal néz farkasszemet a londoni klub, amely a csapat további építésén is dolgozik.

Az elmúlt nyári átigazolási időszak úgy telt el, hogy a Tottenham egyetlen játékost sem igazolt, ami tovább emeli értékét idei teljesítményének. Az előttünk álló holtszezonban viszont mindenképpen erősíteni akar az észak-londoni együttes vezetősége.

A katalán Sport információi szerint a Tottenham minden részletben megegyezett a Barcelona portugál középpályásával, André Gomessel, aki jelenleg kölcsönben az Evertonban futballozik.

Az Európa-bajnok labdarúgó a katalánoknál nem tudta megváltani a világot, a liverpooli kékeknek viszont alapemberévé vált. Gomes angliai teljesítménye a BL-döntős Spurs argentin edzőjének, Maurício Pochettinónak is feltűnt, akinek kérésére a klub illetékesei felvették a kapcsolatot az Eb-győztes játékos ügynökével.

A Tottenham és a játékos minden részletben megegyezett egymással, ahogyan a Barcelona is nyitott arra, hogy 30 millió euróért megváljon játékosától. Bár az Evertonnak opciós joga van a középpályás megvásárlására, várhatóan nem él vele, mert nem tudja a portugálnak azokat a feltételeket nyújtani, mint a londoniak. Az ügylet végére nyáron kerülhet pont.

Borítókép: Andre Gomes (Fotó: EPA/PETER POWELL)

További tartalmak