Musorujsag
Élő Eredmények

Focilegendát választottak szövetségi kapitánynak a bolgárok

mti
Kraszimir Balakovot nevezték ki a bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

Az 53 éves szakember 2021 novemberéig, azaz a 2022-es, katari világbajnokság selejtezősorozatának végéig írt alá.

„Korszakának egyik legjobb játékosa volt. Hisz a bolgár futballban és a nemzeti együttesben” – mondta a kinevezett trénerről a bolgár szövetség elnöke, Boriszlav Mihajlov, aki Balakovhoz hasonlóan tagja volt az 1994-es, egyesült államokbeli világbajnokságon negyedik helyen végzett válogatottnak. Bulgária 2004 óta nem jutott ki nagy nemzetközi tornára.

Krassimir Balakov érkezik a Ferihegyi repülőtérre 2002. október 30-án, egy nappal a Ferencváros–Stuttgart UEFA Kupa-mérkőzés előtt (Fotó: MTI/Földi Imre) Krassimir Balakov érkezik a Ferihegyi repülőtérre 2002. október 30-án, egy nappal a Ferencváros–Stuttgart UEFA Kupa-mérkőzés előtt (Fotó: MTI/Földi Imre)

Az új szakember Petar Hubcsevtől veszi át az irányítást, aki azt követően távozott posztjáról, hogy a bolgárok két döntetlennel kezdték az Európa-bajnoki selejtezősorozatot Montenegró és Koszovó ellen.

„A válogatott szövetségi kapitányának lenni kiváltság és megtiszteltetés. Hamar meghoztam a döntést” – mondta Balakov, aki június 7-én, Csehország ellen debütál a kispadon.

A Sporting Lisboa és a VfB Stuttgart korábbi klasszis játékosa 92-szer öltötte magára a címeres mezt. Edzőként dolgozott a svájci Grasshoppers és St. Gallen, a horvát Hajduk Split, a német Kaiserslautern csapatánál, Bulgáriában pedig irányította a Csernomorec Burgasz, a Liteksz Lovecs és az Etar Veliko Tarnovo együttesét.

További tartalmak