A hajrában bukta el a feljutás esélyét a Leeds a Derby Countyval szemben

A Leeds United hiába nyerte meg idegenben 1-0-ra az első mérkőzést az angol Championship playoff elődöntőjében, a visszavágón hazai pályán 4-2-re veszített a Derby County ellen. Az angol másodosztály rájátszásának döntőjét május 27-én a Derby az Aston Villa ellen játssza.

Jack Mariott (balra) a meccs embere lett (Forrás: Derby County - Twitter)
A szombati első mérkőzésen idegenben győzött 1–0-ra a Leeds United a Derby County ellen, így kedvező pozícióból várhatta a visszavágót, ráadásul a előjelek is a Páváknak kedveztek, hiszen a szezonban háromszor találkozott egymással a két csapat, minden alkalommal nyertek.

Negyedikre már nem sikerült legyőzni a Kosokat. A mérkőzés jól indult a hazaiaknak, az első félidő derekán megszerezték a vezetést Staurt Dallas révén, de a pihenő előtt egyenlített a Derby egy komoly védelmi hibát kihasználva. Mariott gólját a fordulás után Mason Mount fejelte meg, de ez még mindig ne volt elég a vendégeknek.

Az 58. percben Wilson büntetőjével már 1-3 volt, egyre kilátástalanabb helyzetbe került az esélyesebb Leeds. Dallas, megszerezve második gólját szépített, de a 78. percben Berardi begyűjtötte második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni.

A vendégek ki is használták az emberelőnyt, Mariott is duplázott a 85. percben, beállítva a 4-2-es végeredményt.

A playoff döntőjét május 27-én rendezik, a Derby County ellenfele az Aston Villa lesz.Championship, Play off elődöntő, visszavágó:
Leeds United–Derby County 2–4 (1-1)

Továbbjutott: a Derby 4–3-as összesítéssel.