Musorujsag
Élő Eredmények

A PSG elhappolná Griezmannt a Barca elől

A PSG elhappolná Griezmannt a Barca elől

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Úgy fest, a Barcelona nem árt, ha csipkedi magát, ugyanis a Paris Saint-Germain is beszállt az Antoine Griezmannért folyó versenyfutásba.

Ami már biztos, a francia játékos a nyáron távozik az Atlético Madridtól, s bár voltak olyan hírek, melyek szerint a Barcelona mindenben megegyezett a támadóval, most mégis úgy tűnik, szabad préda.

A Daily Mail a L’Équipe-re hivatkozva azt írja, a futballista képviselői a múlt héten a Paris Saint-Germainnél jártak, ami azért sem lenne meglepő, mert a francia klub azóta minden átigazolási szezonban igyekszik megnehezíteni a Barca dolgát, hogy a katalánok 2017 nyarán szerették volna szerződtetni a párizsiak középpályását, Marco Verrattit.

Amennyiben a PSG valóban szeretné leigazolni Griezmannt, az több szempontból is nagy csapást jelentene a Barcának: egyrészt, a francia bajnoknak nem jelentene nagy gondot kifizetni a világbajnok támadó 125 millió eurós kivásárlási árát (július 1-jétől szerezhető meg ennyiért a francia játékos), másfelől, a katalánok elkezdhetnek töprengeni, milyen klasszissal erősítsék a támadósort.

Coutinho és Malcolm több mint valószínű, hogy távozik a Camp Nouból, a gránátvörös-kékek pedig érthetően, egy a világ élvonalába tartozó labdarúgót szerződtetnének, ezzel is reagálva az ősi rivális Real Madrid nagy húzására – a királyiak Eden Hazard-t csábították a Bernabéuba.

Amennyiben nem Griezmann, úgy ki érkezhet? A PSG-nek a pénzügyi fair play miatt jól jönne, ha eladná Neymart vagy Kylian Mbappét – mindkét játékos érdekli a Barcát –, de utóbbihoz ragaszkodik a klub, a brazilt viszont nem biztos, hogy mindenki tárt karokkal fogadná vissza a Camp Nouban. Ráadásul Neymar sokkal többe kerül, mint az Atléti csatára, a Transfermarkt 180 millió euróra taksálja – 2017 nyarán világrekordot jelentő 222 millió euróért igazolt a Barcából a PSG-be.

Marad Jadon Sancho, aki jelenleg még nem klasszis, de az egyik, ha nem a legnagyobb tehetségként tartják számon.

 

 

További tartalmak