Cancelo: A Juventusnál győzni a legfontosabb, ezt az utat folytatjuk

João Cancelo, a Juventus szélső védője első évében Torinóban egy bajnokságot és a egy szuperkupát is ünnepelhetett. A portugál hátvéd a DAZN-nek adott interjúban csapatáról, az olasz futballról és honfitársáról, Cristiano Ronaldóról beszélt.

Amszterdam, 2019. április 10. Joao Cancelo, a Juventus (k), valamint Frenkie de Jong (b) és Lasse Schone, az Ajax Amsterdam játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén az amszterdami Johan Cruyff Arénában 2019. április 10-én. MTI/AP/Martin Meissner
A 24 éves játékos mérhetetlenül büszke arra, hogy megnyerhette az olasz bajnokságot. Csodálatos érzés volt csapattársaival együtt ünnepelni, ami tovább erősítette benne az elhatározást, hogy esze ágában sincs elhagyni az Öreg Hölgyet.

„A Juventusban az a legfontosabb, hogy nyerj. Pontosan ez az út az, amit a jövőben is követni fogunk. Voltak jó pillanataim ebben az évben, ezért mindenképen itt szeretnék maradni. Remélem, hogy a jövőm ehhez a klubhoz fog kötni, ahol még sok-sok trófeát szeretnék nyerni.”

Cancelo azért örül annak, hogy a Juventusba igazolt, mert társainak köszönhetően lényegesen gyorsabban fejlődött, mint korábbi csapataiban, a Benficában és a Valenciában.

„Amikor a legjobbakkal edzel, magad is jobbá válsz. Ronaldo, Douglas Costa, Dybala, Alex Sandro, Bonucci… Mindannyian segítettek a fejlődésemben. Szeretnék mellettük tovább fejlődni, hogy én is a legjobbak közé tartozhassak.”

Egyik legnagyobb támasza a klubnál természetesen honfitársa, Cristiano Ronaldo volt, akinek a személyiségét nagyon inspirálónak tartja.

„Cristiano a szinonimája a kemény munkának, az elhivatottságnak és a tehetségnek. Nem az égből pottyant az ölébe az öt Aranylabda. Egy hatalmas atléta, egy igazi profi, óriási megtiszteltetés, hogy együtt dolgozhatok vele” – mondta a világ egyik legjobbjáról, Cristiano Ronaldóról.