Harmadszor osztoztak hárman a PL gólkirályi címén

Hiába végzett két liverpooli is az élen, a bajnokságban nem jött össze az első hely. A BL-döntőben vigasztalódhatnak.

Pierre-Emerick Aubameyang (Forrás: Arsenal - Facebook) Pierre-Emerick Aubameyang (Forrás: Arsenal - Facebook)Véget ért az angol labdarúgó bajnokság (Premier League), amely roppant izgalmas véghajrát és a Manchester City sikerét hozta. Legalább ilyen izgalmas volt a gólkirályi címért folytatott harc. Végül hárman, a két liverpooli Mohamed Szalah és Sadio Mané, valamint Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) végeztek az élen 22-22 góllal.

Az egyiptomi tavaly tízzel több gólt szerezve lett egyedül gólkirály. Legutóbb a 2010/11-es szezonban volt elég ilyen kevés gól az elsőséghez. Berbatov (MU) és Tevez (City) 20-20 találattal lett első.

Nem meglepő, hogy idén hárman osztozkodtak az első helyen, korábban erre már kétszer is volt példa. Az 1997/98-as szezon után Dion Dublin (Coventry City), Michael Owen (Liverpool) ás Chris Sutton (Blackburn Rovers) egyaránt 18 góllal zárt, míg egy évvel később ugyanennyi góllal lett első Jimmy Floyd Hasselbaink (Leeds United), Michael Owen (Liverpool) és Dwight Yorke (Manchester United).

A PL történetében 34 gól a rekord. ezt Andy Cole és Alan Shearer érte el a 94-es illetve 95-ös szezonban. Ha Szalah jövőre is nyer, utoléri az egyetlen háromszoros győztes Shearert. A korábbi angol válogatott így is csak második, mert Thierry Henry (Arsenal) négy alkalommal (2002, 2004, 2005, 2006) lett első.