Nem Pogba volt az egyedüli problémám az MU-nál

A Manchester Unitedtől decemberben menesztett José Mourinho a L'Équipe-nek elmondta, nemcsak Paul Pogbával gyűlt meg a baja az Old Traffordon, ahol a problémák nem szűntek meg a távozásával.

A portugál mestert december közepén, a Liverpool elleni 3-1-es bajnoki vereséget követően menesztették az MU-tól, amely akkor a hatodik helyen állt a Premier League-ben.


Ahogy általában, Mourinho körül az MU-nál is izzott a levegő, a végén már többé-kevésbé nyílt konfliktusai voltak a játékosokkal, a külföldi sajtóban megjelent hírek szerint különösen Paul Pogba okozott sok fejtörést az 56 éves trénernek, aki a L'Équipe-nek adott hosszabb interjújában mesélt pár szót arról, mivel gyűlt meg a baja az Old Traffordon.


„Tíz hónappal korábban, nyolc bajnoki címmel a hátam mögött azt mondtam, edzői karrierem egyik legnagyobb eredménye volt, hogy az előző idényben második helyen végeztem az MU-val a Premier League-ben. De nem kell a Unitedről beszélnem, mert az idő mindenre választ ad. Annyit elárulhatok, a gondok nem szűntek meg a távozásommal, azok most is megvannak és most is ugyanazok: a játékosok, a szervezettség és az ambíció. Nem Paul Pogba jelentette az egyedüli problémát.”    


Az MU végül a remekül bemutatkozó Ole Gunnar Solskjaerral sem tudott feljebb végezni a tabellán, hatodikként zárt, azaz a következő szezonban a Bajnokok Ligája helyett az Európa Ligában lesz érdekelt.


A luzitán tréner minden idők egyik, ha nem a legőrültebb BL-szezonjáról is beszélt a franciáknak.


„A mostani idény nagyon különleges volt. Mikor megláttam, hogy az Ajax a Real Madrid és a Juventus ellen játszik, azt gondoltam, könnyen veszik majd az akadályt, hiszen hihetetlen teljesítményt nyújtottak addig is, a fiatalos mentalitásuk átütő volt. Ahhoz azonban, hogy megnyerd a BL-t, komoly stratégia is kell, ami egyértelműen az edzőtől ered.”

A 2016/17-es szezonban a Mourinho által irányított Manchester United az Ajax ellen vívta az Európa Liga döntőjét, melyet 2–0-re megnyert, a Special One pedig így emlékezett vissza a stockholmi döntőre:


„Mondtam az asszisztensemnek, mindenki maradjon nyugodt, nyerni fogunk, az Ajaxnak ugyanis nem volt meg az a fontos képessége, hogy alkalmazkodjon.”