Musorujsag
Élő Eredmények

„Csalódottak vagyunk" – bírósági eljárás indult a City ellen

„Csalódottak vagyunk" – bírósági eljárás indult a City ellen

mancity.com
Az UEFA közölte, a pénzügyi fair play miatt bírósági eljárás indult a Manchester City ellen, ugyanis a szervezet a bírósági kamarához küldte az angol bajnok ügyét.

Hét elején felröppentek azok a hírek, miszerint az UEFA nyomozóhatósága a PL-győztes Manchester City ellen, amiért az megszegte az európai szövetség pénzügyi szabályait. A szervezet pénzügyi testületének elnöke, Yves Leterme javasolta, hogy zárják ki a csapatot a legrangosabb európai kupasorozatból, a Bajnokok Ligájából, az UEFA pedig a bírósági kamarához továbbította a bizottság döntését.

„A klubok pénzügyi ellenőrzését végző bizottság (CFCB) vezetője konzultált a szervezet független nyomozóival és úgy döntött, bírósági kamarához küldi a Manchester City ügyét” – áll a szövetség közleményében. Hozzáteszik, már több sajtóorgánumban is megjelent, hogy március hetedikén vizsgálatot indítottak a City ellen a pénzügyi fair play megszegése miatt. Az UEFA a továbbiakban nem kommentálja az ügyet addig, amíg a bíróság döntést nem hozza meg döntését.

A Manchester City hivatalos közleményben reagált a történtekre.

„A Manchester City csalódott, de nem meglepett, hiszen a médiába kiszivárogtatott információk jelezték, milyen ügy van folyamatban. A Manchester City bízik benne, hogy a klub számára pozitív végkimenetele lesz az ügynek. A pénzügyi fair play megszegésének vádja továbbra is hamis, a CFCB nem veszi figyelembe a City által benyújtott perdöntő bizonyítékokat. A határozat hibákat, félreértéseket és zavaros megfogalmazásokat tartalmaz, ami a megfelelő kivizsgálás hiányát jelenti. A Manchester City által felvetett, nagy jelentőséggel bíró tisztázatlan dolgok a klub álláspontja szerint korlátozott és ellenséges folyamatra utalnak.”

További tartalmak