Musorujsag
Élő Eredmények

Jótékonysági meccsen sérült le a Chelsea alapembere az EL-döntő előtt

m4sport.hu
Hiába volt az elmúlt hetek egyik legjobbja, egy rossz mozdulat miatt valószínűleg hónapokra kidőlt, így az Arsenal elleni döntőben sem játszhat.
A székesfehérvári Huszti Szabolcs és Ruben Loftus-Cheek, az angol csapat játékosa az Európa-liga L csoportjában játszott Vidi FC - Chelsea mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. december 13-án. (MTI/Koszticsák Szilárd) Ruben Loftus-Cheek az Európa-liga L csoportjában játszott Vidi FC – Chelsea mérkőzésen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Alig két hét múlva rendezik a labdarúgó Európa liga döntőjét, melyben az Arsenal és a Chelsea csap össze. Az angol bajnokság már véget ért, így már csak ez az egy, de annál fontosabb meccs vár a felekre. A Chelsea-nél úgy döntöttek, egy jótékonysági meccset is beiktatnak a felkészülésbe, így magyar idő szerint csütörtök hajnalban a New England Revolution együttesével csaptak össze .

A londoni klub edzője, Mauricio Sarri ugyanakkor aggodalmának adott hangot, túl kockázatosnak tartotta az európai kupafinálé előtti amerikai fellépést. Félelme nem volt alaptalan, mert a találkozón súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a londoniak egyik legjobbja, az angol válogatottnál is számításba vett Ruben Loftus-Cheek.

A rasszizmus elleni gálameccsen ugyan 3-0-ra nyert az angol csapat, de kiváló formában lévő 23 esztendős játékosát hosszú időre elveszítette. az első félidőben egy ártatlannak tetsző szituáció után maradt a földön, ketten támogatták le a pályáról, a stadiont pedig mankókkal hagyta el. A The Sun beszámolója szerint az Achillese sérült meg és csak a tüzetesebb orvosi vizsgálat után derül ki, szükség van-e műtétre és mennyit kell kihagynia. Ha a Chelsea orvosainak félelmei beigazolódnak, akár egy év is kieshet a pályafutásából a korábban az EL csoportkörében a Vidi ellen is pályára lépő játékosnak.

Loftus-Cheek a Chelsea egyik legfontosabb tagja volt az elmúlt hónapokban, többek között a Frankfurt elleni EL-elődöntő visszavágóján ő szerezte az angolok egyetlen gólját. Az Európa Liga két hét múlva megrendezésre kerülő döntőjét biztosan kihagyja, de valószínűleg az angol válogatottnál sem számolhatnak vele a június elején esedékes Nemzetek Ligája elődöntőjében és esetleges döntőjében.

További tartalmak