Musorujsag
Élő Eredmények

Ziyech elhagyja az Ajaxot, tülekednek érte a nagyok

Ziyech elhagyja az Ajaxot, tülekednek érte a nagyok

m4sport.hu/SportBible
Remek idényt tudhat maga mögött az Ajax marokkói támadója, Hakim Ziyech. A 26 éves jobbszélsőt várhatóan jó áron képes értékesíteni az amszterdami klub, ezért nem gördítenek akadályt a labdarúgó távozása elé.

„Megígértük neki. El kell fogadnunk, ha érkezik érte egy jó ajánlat. Ziyech elkötelezett tagja a klubnak, de annak köszönhetően, amit elért a Bajnokok Ligájában, sorban állnak érte a nagy klubok, érdeklődnek iránta” – mondta Marc Overmars, az Ajax sportigazgatója, aki ezzel gyakorlatilag elárulta, hogy a következő szezont már máshol kezdi a 26 éves szélső.

Ziyech kimagaslóan futballozott a szezonban és ezt a számok is alátámasztják: 21-szer talált az ellenfelek hálójába és 26 gólpasszt adott csapattársainak.

A héten bajnokságot nyerő Ajax 2016-ban 11 millió euróért vásárolta meg a Twentétől, a csapat vezetősége abban reménykedik, hogy legalább 40 milliót kasszírozhatnak érte.

Szerződtetése után nehezen épült be a csapat gépezetébe, de az idei szezonban egyértelműen bizonyította, hogy milyen minőséget képvisel, egész Európa felfigyelt rá.

A legintenzívebben a Bayern München érdeklődik Ziyech iránt, miután a bajoroknál fel kell építeni a jövőt. Olyan nevek távoznak a német bajnoktól, mint Arjen Robben, Franck Ribéry és Rafinha. Mindhárman beírták magukat a klub történelemkönyvébe.

Ugyanakkor nem lesz könnyű dolga a Bayernnek, mert csak Angliából három nagyágyú, a Liverpool, a Manchester United és az Arsenal érdeklődik a Hollandiában született marokkói iránt.

Borítókép: Amszterdam, 2019. május 8. Hugo Lloris, a Tottenham Hotspur kapusa (j) és Hakim Ziyech, az Ajax Amsterdam játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágó mérkőzésén az amszterdami Johan Cruyff Arenában 2019. május 8-án. MTI/AP/Peter Dejong

További tartalmak