A Chelsea elengedi Sarrit, ha a Juve teljesíti egy kérését

A Chelsea nem gördít akadályt Maurizio Sarri távozása elé, ha a Juventus ötmillió fontos kompenzációt fizet a londoni klubnak.

Massimiliano Allegri távozásával megüresedett a Juventus vezetőedzői posztja, melyre a hírek szerint Sarri pályázik a legjobb eséllyel – a hatvanéves olasz trénert az AS Roma is szívesen látná a padon.


A londoni klub a május 29-i, Arsenal elleni Európa Liga-döntő előtt nem dönt trénere jövőjéről, aki a jelenlegi szezonban kétszer is nagyon közel állt a menesztéshez.


Sarri nyilvánosan ugyan kijelentette, szeretne a Chelsea-nél maradni, de a Telegraph információi szerint a szíve visszahúzza Olaszországba. A klub nem szeretné akarata ellenére is Londonban tartani a talján mestert, s amennyiben Sarri kijelenti, szeretne a Juventushoz menni, elengedik. A Chelsea egyetlen feltétele, hogy mivel edzője szerződéséből egy év van hátra, a torinóiak fizessék ki az utolsó évre vonatkozó 5 millió fontos fizetését, amennyiben valóban szeretnék szerződtetni.  


A Chelsea-nek kapóra jönne Sarri távozása, ebben az esetben ugyanis nem keveredne olyan jogi vitába, mint előző menedzserével, Antonio Contéval, aki idő előtti menesztése miatt 9 millió fontot vasalt ki a londoniakból a bíróságon.


A Chelsea-nél állítólag korábbi játékosukat, Frank Lampardot látnák szívesen a menedzseri székben, a klublegendát azonban kétéves szerződés köti a másodosztályú Derby Countyhoz.