Guardiola zöld utat adott Sanénak – sajtóhír

Sajtóhírek szerint a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola már nem ragaszkodik támadójához, Leroy Sanéhoz.

A The Times információi szerint a német szélső az elmúlt időben azért került partvonalon kívülre az angol bajnoknál, mert sem a taktikai fegyelmezettsége, sem az életstílusa nem nyerte el Guardiola tetszését.


A spanyol tréner a szezon vége felé egyre kevesebb bizalmat szavazott a 23 éves játékosnak, aki így többnyire inkább csak a padot koptatta.

A fentiek fényében talán nem véletlen, hogy Sané tervezett szerződéshosszabbítása mindeddig elmaradt – 2021 nyaráig köti kontraktus a Cityhez –, aminek a Bayern München lehet a legnagyobb nyertese. A bajorok ugyanis szívesen látnák soraikban a villámléptű támadót, aki a szezon végén távozó Arjen Robben vagy Frank Ribéry helyén játszhatna.

A Bild információja alapján a Bayern elnöke, Uli Hoeness nagy vágya válna valóra, ha a következő szezonban Sanét Serge Gnabry mellett tudhatná a támadósorban. A német lap azonban azt is hozzáteszi, a City támadója – aki szeretne még egy esélyt kapni Guardiolától – nem lenne olcsó, a manchesteri klub 100 millió eurót kérne érte.

Sané a mostani szezonban 43 tétmeccsen 16 gólt és 16 asszisztot jegyzett.