Lippi: A Juve leendő edzője még érdekelt egy európai kupadöntőben

A Juventus korábbi mestere úgy véli, a torinói klub talán azért nem nevezte még meg a távozó Massimiliano Allegri utódját, mert a leendő vezetőedző még európai kupadöntőt játszik jelenlegi csapatával.

Massimiliano Allegri és Marcello Lippi (Fotó: Twitter/Juventus) (Fotó: Twitter/Juventus)


Az olasz rekordbajnok múlt héten jelentette be, hogy a következő szezont már nem Allegri irányításával kezdi a gárda, és az utód megnevezése híján természetesen azonnal megindultak a találgatások az európai sportsajtóban, hogy ki veheti át a Zebrákat.

A munka nélküli Antonio Conte és José Mourinho, valamint Simone Inzaghi (Lazio) neve is felmerült, de sokak szerint Maurizio Sarri (Chelsea), vagy Mauricio Pochettino (Tottenham) is szóba jöhet. Utóbbi kettő híresztelésre erősített rá Marcello Lippi, aki Allegrihez hasonlóan öt bajnoki címet szerzett a Juvéval.

„Mindenki, beleértve engem is, nagyon kíváncsi, hogy ki ül le a Juve kispadjára. De hogy miért nem nevezték még meg az utódot? Nos, ez egy nagyon nehéz döntés, és talán arra várnak, hogy véget érjen egy jelenleg is zajló sorozat – nyilatkozott sejtelmesen, majd hozzátette: – Meglátjuk. Mindenesetre, ha valamelyik európai kupadöntős csapattól érkezik, megértjük majd a késlekedés okát.”

A korábbi sajtóhírek és a világbajnok és BL-győztes szakember szavai alapján tehát a Chelsea-vel az El-döntőben érdekelt Sarri, vagy a Spursszel Bajnokok Ligája-finálét játszó Pochettino jöhet számításba (tekintve, hogy az Emery és Klopp érkezése kizárt).

Az AS Romával is összeboronált Sarri mellett szólhat, hogy egykori Napoli-edzőként jól ismeri az olasz focit, ráadásul egyre többet pletykálnak arról, hogy már nyáron Frank Lampard válthatja őt London kék felében. Pochettino pedig már évek óta az egyik legkeresettebb edző a piacon, nem beszélve arról, hogy családja a régióból, Piemontból származik.

Az Európa-ligában és a Bajnokok Ligájában is angol házidöntőt rendeznek: előbbiben (május 29-én) az Arsenal és a Chelsea, utóbbiban (június 1-én) a Liverpool és a Tottenham csap össze. A jövő szombati BL-döntőt az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.