Musorujsag
Élő Eredmények

Robben: „Életem legjobb döntése volt a Realtól a Bayernhez szerződni”

m4sport.hu
Szombaton utolsó mérkőzésén léphet pályára Arjen Robben a Bayern Münchenben, a Német Kupa döntőjében a Gulácsi Péterrel és Willi Orbannal felálló RB Leipzig lesz a Bundesliga bajnokának ellenfele.
(fotó: EPA/PHILIPP GUELLAND)

A bajorokat – Franck Ribéryvel karöltve –, 10 év után és megannyi sikerrel a háta mögött elhagyó holland klasszis felidézte, miért és milyen körülmények között döntött a váltás mellett, amikor 2009-ben a Real Madridnak búcsút intve a bajorokhoz igazolt.

Robben leszögezte, távozása nem Cristiano Ronaldo érkezésének egyenes következménye volt, természetesen a Manchester Unitedtól igazolt portugál is közre játszott benne, de leginkább az elnöki székbe visszatérő Florentino Pérez ambíciói, a második galaktikus éra felépítése vezetett a klubváltáshoz.

„Nemcsak Cristiano Ronaldo miatt történt, Florentino Pérez azon a nyáron Kakát, Karim Benzemát és Xabi Alonsót is szerződtette, rengeteg pénzt költöttek, így valahonnan bevételt is kellett szereznie. Csalódott voltam, hiszen remek volt a kapcsolatom az akkori vezetőedzővel, Manuel Pellegrinivel, ráadásul karrierem legjobb felkészülésén voltam túl, amikor megtudtam, hogy itt a vége”idézi a madridi AS a 35 éves támadó szavait.

„Döntéshelyzetbe kerültem, vagy küzdök a helyemért vagy máshol folytatom a pályafutásomat. A Bayern München projektje hamar meggyőzött, amiben a csapatkapitány, Mark van Bommel és az akkori vezetőedző, Louis van Gaal is jelentős szerepet játszott.”

„Persze nem volt könnyű meghozni a döntést, a Bayern akkoriban nem volt kimondottan sikeres Európában, nekem pedig a Bajnokok Ligája megnyerése volt a legfőbb célom.”

„Meg akartam mutatni, hogy mit tudok, hogy milyen sok van bennem, Németországban ez sikerült. Utólag elmondhatom, életem legjobb döntése volt a Bayern Münchenhez szerződni” – jelentette ki Robben, aki az elmúlt napokban a Premier League-ben szereplő Leicester Cityvel hoztak szóba, de egyelőre nem döntötte el, hol folytatja.

További tartalmak