Musorujsag
Élő Eredmények

Csak topligás gólkirályok előzik meg az Újpest korábbi csatárát

Csak topligás gólkirályok előzik meg az Újpest korábbi csatárát

m4sport.hu
Mbaye Diagne az idei szezonban 29 bajnoki meccsen 30 gólt szerzett, az sem zavarta őt meg, hogy idény közben csapatot váltott. Négy év alatt megtízszerezte az árát.

Lionel Messi 36 góllal nyerte a topbajnokságok legeredményesebb futballistájának járó Európai Aranycipőt. Ezzel ő lett az első, aki sorozatban három alkalommal nyerte meg a díjat.

A második helyen Kylian Mbappé, a PSG francia válogatottja végzett 33 góllal, míg a harmadik Fabio Quagliarella, a Sampdoria olasz támadója lett 28 találattal. A negyedik helyezett Mbaye Diagne ugyan 30 gólt rúgott, de az UEFA pontszámítása alapján a kiemelt bajnokságok kettes, míg a kevésbé erős bajnokságok (pl: török, orosz, lengyel) másfeles, a még gyengébbek (pl: magyar) egyes szorzóval bírnak.

Így hiába szerzett a Galatasaray játékosa több gólt, csak negyedik lett. Hasonlóan járt a brazil Liliu, aki 31 gólt termelt az észt Nomme Kalju FC csapatában és a georgiai Zakaria Beglarishvili, aki a Flora Tallinn színeiben szintén 30 alkalommal volt eredményes, de mivel csak egyes szorzóval bírtak, előbbi a 44., utóbbi csak a 46. a rangsorban.

A negyedik helyen végzett Diagne ismerős lehet a magyar szurkolóknak is, hiszen 2015-ben fél évet az Újpestben is szerepelt, ahol az őszi szezon 16 meccsén 11 gólt szerzett. A transfermarkt.com adatai szerint a lila-fehérek a 1.15 millió euróért vették, és fél évvel később 1.9 millióért adták el. A szenegáli támadó azóta megfordult Kínában is, majd tavaly januárban szerződtette őt a török Kasimpasa.

Az idei szezonban 29 meccsen lépett pályára. Az idényt a Kasimpasa együttesében kezdte, ahol fél év alatt, 17 meccsen 20 gólt szerzett, így nem volt meglepő, hogy a Galatasaray szerződtette 12.8 millió euróért. Ott a szezon második felében 12 találkozón 10 gólig jutott.

További tartalmak