Musorujsag
Élő Eredmények

Iker Casillasnak ajánlotta a Porto első gólját a kupadöntőben

Iker Casillasnak ajánlotta a Porto első gólját a kupadöntőben

m4sport.hu/Record
Az FC Porto a lisszaboni Sportinggal küzdött meg a Portugál Kupáért. Az észak-portugál csapat szépen állt ki a szívinfarktust elszenvedő, jelenleg lábadozó kapusa, Iker Casillas mellett. A serleget viszont nem sikerült elhódítania a klubnak.

Már a mérkőzés kezdete előtt is szép gesztust tett a klub Casillasszal szemben. Az öltözőben értelemszerűen a nevezett játékosok szerelését szokták szép rendben elhelyezni, de a keret tagjai mellett a spanyol sztár meze is ott lógott a többi mellett.

A sarokban ott lóg Iker Casillas meze (1-es) is az öltözőben, a Portugál Kupa döntője előtt. (Forrás: A Bola) A sarokban ott lóg Iker Casillas meze (1-es) is az öltözőben, a Portugál Kupa döntője előtt. (Forrás: A Bola)

 

A Porto a 41. percben szerezte meg a vezetést a fővárosi rivális ellen. Herrera beadását Soares fejelte szépen a kapuba.

Hogy mennyire egységes csapat a Sárkányoké, jól jelzi, hogy a gól után közvetlenül a gárda edzője, Sergio Conceicao ünneplés helyett azonnal megfordult és egyik segítőjétől a kapus mezét kérte el, amelyet később a gólszerzőnek adott. A Sporting egy kezezésgyanús eset miatt reklamált, az esetet vissza is nézték videobíróval, de a találatot érvényesnek ítélték.

Egyébként nem Soaresé volt az első Porto-gól a fináléban, hiszen korábban Marega is betalált, de azt a találatot – jogosan – érvénytelenítette a játékvezető.

Az összecsapást végül a Sporting nyerte. A rendes játékidő után 1-1 volt az állás, a hosszabbításban mindkét csapat egyszer-egyszer talált be, a tizenegyespárbajt viszont a lisszaboni Oroszlánok nyerték, így a 2018/2019-es szezonban ők emelhették a magasba a trófeát.

Borítókép: Iker Casillas (Fotó: EPA/RUI FARINHA)

További tartalmak