Musorujsag
Élő Eredmények

A Bundesliga-rekorder a Bayern Münchenbe tart

A Bundesliga-rekorder a Bayern Münchenbe tart

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Bayer Leverkusen korábbi sportigazgatója szerint a klub német tehetsége, Kai Havertz a következő nyáron a Bayern Münchenhez szerződik.

A 19 éves támadó középpályás Pazar idényt futott a Leverkusenben, 34 bajnokin 17-szer volt eredményes (4 gólpasszt is adott, az Európa Ligában pedig 3-3 találattal és assziszttal zárt), ami rekord, a Bundesligában tinédzser sosem szerzett még ennyit. nem csoda hát, hogy a bajorok kinézték maguknak.

A német bajnok Bayern kerete várhatóan nagy átalakulások előtt áll, lévén Franck Ribéry és Arjen Robben is távozik a klubtól, amely nemcsak új csapatot, új arculatot is épít, melyhez úgy tűnik, hozzá tartozik, hogy hazai játékosokkal erősítsék a csapatot.

A München ennek fényében szeretné megszerezni a Manchester City szélsőjét, Leroy Sanét, s a Bild Reiner Calmundra, a Leverkusen korább sportigazgatójára hivatkozva azt írja, 2020 nyarán Havertz is a Bayernbe igazol.

A Leverkusen trénere, Peter Bosz persze abban bízik, hogy mivel csapata kivívta a Bajnokok Ligája-indulás (4. lett a Bundesligában) jogát, meg tudják tartani legnagyobb értékeiket, köztük az ifjú középpályást.

Nos, ez úgy fest, nem sikerül, mert Julian Brandt már biztos, hogy a következő szezont a Dortmundban kezdi.

Havertz piaci értékét a Transfermarkt már most 65 millió eurón jegyzi, szerződése 2022-ig köti a Leverkusenhez.

További tartalmak