„Messi önző lett és le is lassult, míg Ronaldo előnyére változott”

Az argentinok világbajnok legendája, Mario Kempes szerint a Barcelona zsenije, Lionel Messi Cristiano Ronaldóval ellentétben nem előnyére változott az évek alatt.

Bár Messi a mostani idényben bajnoki címre vezette a Barcelonát,  minden sorozatot figyelembe véve 49 tétmeccsen 51-szer volt eredményes (a Bajnokok Ligájában 12 gólt szerzett, amivel több mint valószínű, hogy gólkirály lesz), ebből 36-ot a bajnokságban ért el, így spanyol gólkirály és európai aranycipős lett (ő az első, aki sorozatban harmadik alkalommal nyerte meg az európai topbajnokságok legeredményesebb futballistájának járó díjat, pályafutása során hatodszor, amire eddig egyetlen játékos sem volt képes), ráadásul a szezonban összesen 21 gólpasszt adott. Az 1978-ban világbajnok Kempesnek azonban úgy tűnik, ez sem elég.

„Messi mindent meg tud csinálni a pályán, de már nem tud meglepni bennünket. Viszont önzőbb lett és kicsit le is lassult. Korábban csapatember volt, míg most sok mindent egyedül akar megoldani. Pont ellentétes utat jár be, mint Cristiano Ronaldo, aki az évek alatt megváltozott, sokkal inkább a csapatáért játszik. Persze, mi argentinok élen járunk abban, hogy nagyon tudjuk kritizálni a sajátjainkat. Félre ne értsenek, ha választanom kéne kettejük közül, hogy kivel játsszak együtt, Messire szavaznék” – olvasható Kempes nyilatkozata a Goalon.