Musorujsag
Élő Eredmények

A Tottenham sztárja kimaradt Southgate Nemzetek Ligája-döntős keretéből

A Tottenham sztárja kimaradt Southgate Nemzetek Ligája-döntős keretéből

m4sport.hu
Kihirdette 23 fős keretét Gareth Southgate angol szövetségi kapitány a labdarúgó Nemzetek Ligája június 5-én kezdődő négyes döntőjére.

A bő keretből az egyik legmeglepőbb kimaradó a BL-döntős Tottenham szélsője, Kieran Trippier. Mellette Nathan Redmond, Harry Winks és James Ward-Prowse nevét nem lehet olvasni a szűkítés után.

A Spurs gólgyárosa, Harry Kane annak ellenére, hogy április 9-e óta nem lépett pályára, megtartotta helyét az angol válogatottban, ráadásul valószínűleg a június 1-jén megrendezésre kerülő Bajnokok Ligája-fináléban is pályára léphet majd.

A Nemzetek Ligája döntőjére készülő 23 fős angol keret (Fotó: skysports.com) A Nemzetek Ligája döntőjére készülő 23 fős angol keret (Fotó: skysports.com)

Anglia 23 fős kerete a Nemzetek Ligája döntőjére:

Kapusok:
Jack Butland (Stoke), Tom Heaton (Burnley), Jordan Pickford (Everton)

Védők:
Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Leicester), Joe Gomez (Liverpool), Michael Keane (Everton), Harry Maguire (Leicester), Danny Rose (Tottenham), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Manchester City )

Középpályások:
Ross Barkley (Chelsea), Dele Alli (Tottenham), Fabian Delph (Manchester City), Eric Dier (Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool), Declan Rice (West Ham)

Csatárok:
Harry Kane (Tottenham), Jesse Lingard (Manchester United), Marcus Rashford (Manchester United), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Raheem Sterling (Manchester City), Callum Wilson (Bournemouth)

A Nemzetek Ligája elődöntőit június 5-én, a bronzmérkőzést és a finálét június 9-én rendezik.

Elődöntők:

Portugália–Svájc

Hollandia–Anglia

Borítókép: Kieran Trippier (Fotó: skysports.com)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Halálcsók és megaláztatás – Pool-játékosok, akiknek rögös út vezetett a BL-döntőig
A június elsejei Bajnokok Ligája-döntőbe sem volt könnyű bejutnia a Liverpoolnak, de a csapat sok játékosa még ennél is rögösebb utat járt be, hogy első osztályú labdarúgó váljon belőle. Volt, akinek szegénysége miatt kellett szégyenkeznie, akadt, aki napi nyolc órákat utazott, hogy edzésre járhasson, más az édesanyját volt kénytelen egy évig nélkülözni egy meglehetősen nehéz életszakaszban, míg volt, akire bolondok napján lehelt csókot a halál. Még szerencse, hogy van az öltözőben egy pszichológus, de sosem találnák ki, hogy hívják.
Bajnokok Ligája