Musorujsag
Élő Eredmények

Itt a Barcelona hatos listája Suárez pótlására

Itt a Barcelona hatos listája Suárez pótlására

m4sport.hu
A Barcelona még a nyári felkészülési időszak ellőtt szeretne csatárt igazolni, s lehetőleg olyat, aki hosszú távon méltó utódja lehet a korosodó Luis Suáreznek.

Mióta az uruguayi támadó 2014 nyarán megérkezett a Liverpooltól, gólérzékenységével (247 tétmeccsen 177 találat) elkápráztatta a Camp Nou mindig kritikus közönségét. Csakhogy Suárez sem lesz fiatalabb, jövőre már a 33-at tölti, s bár a bajnokságban ezúttal is jól termelt (33 meccsen 21 gól) a nemzetközi kupaporondon már érezhető volt, nem a régi – az előzőhöz hasonlóan a Bajnokok Ligája mostani szezonjában is tíz meccsen egy gólt jegyzett (az azt megelőzőben sem vitte túlzásba, akkor háromszor volt eredményes).  

Ráadásul jelenleg térdsérülésből lábadozik, így érthető, ha a katalánok már most az utódját keresik, ami azonban nem ígérkezik könnyű feladatnak, mert a Barca zsenijével, Lionel Messivel még mindig nagyon érzik egymást.

Alexandre Lacazette (balra) és Pierre-Emerick Aubameyang (jobbra) is a Barcelona listáján (Fotó: EPA/YURI KOCHETKOV)

A Sport információi szerint a Barcelona egy hatfős listát állított össze, erről választja majd ki azt a támadót, akit ha nem is a következő szezonban (hiszen Suárezt nem szabad még temetni), de a jövőben a kilences pozícióban képzel el.

A hatos lista:

Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal,75 millió euró)
Timo Werner (Leipzig, 65 millió euró)
Alexandre Lacazette (Arsenal, 65 millió euró)
Luka Jovic (Frankfurt, 55 millió euró)
Krzysztof Piatek (AC Milan, 40 millió euró)
Pepé (Lille, 40 millió euró)

Az Arsenal két támadója, Aubameyang (a mostani szezonban 51 tétmeccsen 31 gól, 8 assziszt) és Lacazette (a mostani szezonban 49 tétmeccsen 19 gól, 13 assziszt) azért tűnik mozdíthatónak, mert a vesztes Európa Liga-döntővel eldőlt, hogy az Arsenal jövőre is csak az EL-ben indul (a bajnokságban 5. lett a csapat), a két futballista pedig egyértleműen az elitbe tartozik, így vonzó lehet számukra egy olyan klub megkeresése, amely a BL-ben szerepel, főként, ha a a Barcáról van szó. Ami a távozásuk ellen szól, hogy az Arsenal kezdőjében biztos helyük van.

Az AC Milan csatára, Krzysztof Piatek kiváló szezont futott (Fotó: EPA/MATTEO BAZZI)

A Leipizg támadója, Timo Werner (a mostani szezonban 37 tétmeccsen 19 gól, 10 assziszt) is a célkeresztben van, érte a Bayern Münchennel versenghet a Barca, míg a Frankfurt gólvágója, Luka Jovic (a mostani szezonban 48 meccsen 27 gól, 7 assziszt) Real Madrid érdeklődését is felkeltette, ám mivel a Frankfurt túl sokat kér a szerb játékosért, könnyen lehet, hogy ő lesz az első, akit a katalánok kihúznak a listáról.

Az AC Milan csatára, Krzysztof Piatek gólérzékenyésge mellett (a mostani szezonban 42 tétmeccsen 30 gól, 2 assziszt) azért is lehet szimpatikus a Barcának, mert mélyebben, a befejező csatár mögött is képes játszani, míg a Lille villámléptű támadója, Nicolas Pepé leginkább a szélen érzi otthonosan magát (a mostani szezonban 41 tétmeccsen 23 gól, 12 assziszt).

További tartalmak