Musorujsag
Élő Eredmények

Teljes a negyeddöntő mezőnye az U20-as vb-n

m4sport.hu
A nyolcaddöntő utolsó játéknapján az Egyesült Államok, Japán és hatalmas meglepetésre Mali jutott tovább a Lengyelországban zajló U20-as labdarúgó-világbajnokságon.

A kora esti rangadón az addig veretlen Franciaország fordulatos mérkőzést játszott az Egyesült Államokkal. Az amerikaiak 25 perc után szereztek vezetést Soto révén, a franciák azonban még a szünet előtt egyenlítettek, az 55. percben pedig meg is fordították az állást. A hajrában Soto újra betalált, Rennicks pedig a 81. percben egy kapusról kipattanó labdára lecsapva az USA győztes gólját is megszerezte. Az Egyesült Államok Ecuadorral találkozik a nyolc között.

Ezzel a mérkőzéssel párhuzamosan zajlott a Dél-Korea – Japán találkozó, a távol-keleti összecsapáson egy 84. szerzett találat döntött a koreaiak javára, akik Szenegál ellen lépnek pályára a negyeddöntőben.

A játéknap és a nyolcaddöntő utolsó meccsén a torna talán legnagyobb esélyesének számító argentin válogatott Malival találkozott. A gól nélküli első félidő után a dél-amerikaiak a 49. percben egy védelmi hibát kihasználva szereztek vezetést Gaich révén, az afrikaiak azonban a 67. percben egy szöglet utáni fejessel egyenlítettek. A rendes játékidő végéig már nem született gól, így következett a hosszabbítás, amelynek első támadásában az argentinok egy öngóllal vezetést szereztek. Az argentinok már kezdtek ünnepelni, amikor Mali a hosszabbítás második félidejének ráadásában egyenlített, így jöttek a tizenegyesek, amelyek során az afrikai csapat egyik lövője sem hibázott, a dél-amerikaiak viszont az első büntetőt kihagyták, így hatalmas meglepetésre Mali jutott a negyeddöntőbe, ahol az olasz válogatottal csap össze.

A nyolcaddöntőben:
Egyesült Államok – Franciaország 3–2 (1–2)
Dél-Korea – Japán 1–0 (0–0)
Mali–Argentína 2–2 (0–0, 1–1, 1–2) – tizenegyesekkel: 5–4

A negyeddöntő párosítása:
Kolumbia–Ukrajna
Olaszország–Mali
Egyesült Államok – Ecuador
Dél-Korea – Szenegál

További tartalmak