Sancho köténye összecsomózta De Ligt lábait

A Nemzetek Ligája második elődöntőjében Hollandia hosszabbítás után 3–1-re legyőzte Angliát. A hollandok fiatal védője, a topcsapatok célkeresztjében álló Matthijs de Ligt azonban nem lehetett maradéktalanul elégedett a teljesítményével. A Nemzetek Ligája portugál–holland döntőjét június 9-én vasárnap 20:45-től élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

Az Ajax 19 éves csapatkapitánya a találkozó 32. percében nagyot hibázott, rosszul vett át egy labdát, majd a tizenhatoson belül buktatta Marcus Rashfordot, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amelyet a Manchester United csatára értékesített.

Néhány momentummal később az angolok fiatal tehetsége, a Dortmundban futballozó Jadon Sancho adott kötényt De Ligtnek és kevésen múlott, hogy ebből az akcióból is gól szülessen. Sancho cselét az UEFA a nap legszebbjének választotta.
A második félidő derekán azonban egy gyönyörű fejesgóllal De Ligt kozmetikázni tudta addigi hibáit, ráadásul az ő találatával mentették hosszabbításra a mérkőzést a hollandok.

Több topcsapat is küzd a játékjogáért, ez viszont nem az ő mérkőzése volt. Ennek ellenére kijelenthető az NL-döntő előtt, biztos lábakon áll a hollandok hátsó alakzata, ugyanis nehéz lenne erősebb védőpárost találni a Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt kettősnél.

A 19 éves De Ligt értékét a futballstatisztikákkal foglalkozó Transfermarkt 70 millió euróra becsüli.