Musorujsag
Élő Eredmények

Koeman szerint túl korai lett volna a hollandoknak az NL-győzelem

MTI
Fernando Santos szövetségi kapitány szerint csapata, a házigazda portugál labdarúgó-válogatott játékosai fantasztikus munkát végeztek a Nemzetek Ligája vasárnapi portói döntőjében, amelyben 1-0-ra legyőzték Hollandiát, míg a narancsmezeseket irányító Ronald Koeman amondó, talán túl korai is lett volna a csapatnak a tornagyőzelem.
Cristiano Ronaldo és Fernando Santos a Nemzetek Ligája eredményhirdetése után (Fotó: EPA/PAULO NOVAIS)

„Néha a dolgok nem mennek tökéletesen, de ez az erőfeszítéseinken nem hagyott nyomott” – mondta a szövetségi kapitány az 1-0-ás portugál győzelemmel végződött mérkőzés után.

Fernando Santos hozzátette: a portugál válogatott az elmúlt öt évben szinte „elpusztíthatatlan családot” alkotott.

„Folyamatos munka folyik a csapatnál, és ennek köszönhetően az esélyesek közé tartozunk bármelyik tornán, amelyen részt veszünk” – nyilatkozta.

Portugália 2004-ben döntős volt a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, majd elődöntőt játszott a 2006-os világbajnokságon és a 2012-es Eb-n. Fernando Santos 2014 óta irányítja a csapatot. Irányításával 2016-ban Eb-aranyérmes lett a gárda, amely meg tudta nyerni az NL első kiírását is.

„Ez az öröm pillanata számunkra és a portugál emberek számára, sikerünk ott van a futball történelmében, de annál többet nem jelent. Ezután majd ugyanúgy vissza kell térnünk a munkához” – mondta.

Kiemelte: a mostani csapat nem azonos a három évvel ezelőtti Eb-győztessel, hiszen folyamatosan építik be az új játékosokat.

epa07631396 Dutch head coach Ronald Koeman (L) reacts during the UEFA Nations League semi final soccer match between the Netherlands and England at D. Afonso Henriques stadium in Guimaraes, Portugal, 06 June 2019.  EPA/HUGO DELGADO Ronald Koeman holland szövetségi kapitány az NL-döntőn (Fotó: EPA/HUGO DELGADO)

Ronald Koeman, a vesztes csapat szakvezetője kiemelte: a megfiatalított, átalakított holland válogatott – amely meglepetésre nem jutott ki a 2016-os Eb-re és a tavalyi vb-re – egyelőre még nem áll készen arra, hogy trófeákat nyerjen.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy az elmúlt évben milyen nagy lépést sikerült megtennünk, és ez pozitív számunkra, de a következő lépésre talán több időre van még szükségünk” – hangsúlyozta az edző.

A döntőről elmondta: támadójátékukkal csak részben elégedett, mert több helyzetet kellett volna kialakítaniuk.

„Talán túl korai is lett volna egy trófea, jövőre az Eb-n előre tudunk lépni. De nem akarom túl negatív színben feltüntetni csapatom teljesítményét, mert nagyon büszke vagyok a játékosaim hozzáállására. A döntőben ez ugyan nem volt elég a győzelemhez, de a sorozat egészét tekintve mégis pozitív összkép alakulhatott ki” – nyilatkozta Ronald Koeman.

További tartalmak