Musorujsag
Élő Eredmények

A walesi sajtó szerint Bale volt a gyenge láncszem a magyarok ellen

A walesi sajtó szerint Bale volt a gyenge láncszem a magyarok ellen

m4sport.hu/WalesOnline
Kedden este a magyar válogatott okos és türelmes játékkal 1-0-ra verte Wales nemzeti csapatát az Európa-bajnoki selejtezősorozat E csoportjában, ezzel a nyári szünetet a kvintett élén tölti Marco Rossi legénysége.

Ryan Giggs csapata viszont komoly gondban van, hiszen a horvátok és a magyarok elleni vereséget követően csak Azerbajdzsánt előzi meg a csoportban. Nem véletlen, hogy az ország szurkolói máris a szövetségi kapitány fejét követelik. Ugyanakkor a walesi sajtó biztos abban, hogy Giggs folytathatja munkáját a válogatott élén, nem nem jellemző a szövetségre, hogy szerződése lejárta előtt távolítson el posztjáról egy edzőt. Erre csupán egyszer volt precedens a ’90-es évek közepén, akkor Mike Smith volt az áldozat.

A Sárkányok Chris Coleman irányítása alatt fantasztikusan teljesítettek, a 2016-os franciaországi Eb-n egész az elődöntőig repítette a csapatot, Portugália állította meg őket. A 49 éves szakembernek ugyanakkor lényegesen könnyebb dolga volt, mint Giggsnek, hiszen olyan játékosok álltak rendelkezésére, akik csapatukban alapembereknek számítottak. A Manchester United legendájának feladata, hogy újra építse a csapatot, lehetőleg fiatalokkal, akik a 2022-es vb-re érhetnek be.

Ezért sem valószínű, hogy a szövetségi kapitányt lapátra teszik, hiszen tisztában vannak azzal, hogy az építkezés folyamata hosszadalmas. Ettől függetlenül a jobb eredmény elvárhatóak lennének, ahogyan a nép azt el is várná.

Budapest, 2019. június 11. Ryan Giggs walesi szövetségi kapitány a Magyarország-Wales Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2019. június 11-én. MTI/Kovács Tamás

Legnagyobb problémája, Coleman csapatával ellentétben, hogy jelenlegi játékosai meccshiányban szenvednek, még legnagyobb sztárja, Gareth Bale is csak epizodista lett a Real Madrid. Hol van már az az idő, amikor ollózós góllal döntött el egy BL-döntőt. Pedig öregnek nem mondható a szélső, még nem érte el a harmincat.

Walesben abban reménykednek, hogy Bale nem makacsolja meg önmagát és inkább távozik a spanyol fővárosból egy olyan csapatba, ahol számít rá edzője és rendszeres játéklehetőséget kap.

Hogy mennyire nincs jó formában a Real Madrid (egykori?) sztárja, azt a magyar válogatott elleni meccs utáni osztályzatok is bizonyították. A walesi újságírók az övénél gyengébb teljesítményt nem láttak a pályán, hazájuk válogatottjában.

Wayne Hennessey 7
Az első félidőben nem igazán tesztelték, de jól irányított kapujából. Megnyugtató tagja volt a cspatnak, aki a 76. percben szépen hatástalanította Kleinheisler László lövését. A gólnál sokat nem tehetett.

Chris Gunter 6
Sárgát kapott alig két perc elteltével Szoboszlai Dominik ellen vétett szabálytalanságáért. Alapvetően stabil tagja volt a védelemnek a jobboldalon.

Ashley Williams 6
Mélyen védekezett és hosszú ideig nem volt semmi problémája, jól őrizte a walesi kaput. Amikor nyomás alatt volt a gárda, a szíve volt a csapatnak.

James Lawrence 6
Nyugodt játékot mutatott pozíciójában, csak ritkán kellett komolyan beavatkoznia. A magyar gólnál viszont nem tudott megbirkózni Szalai Ádámmal.

Ben Davies 6
Nagy csatákat vívott a magyarok kapitányával, Dzsudzsák Balázzsal. Kulcsszerepet vállalt a szélen vezetett walesi támadásokban.

Ethan Ampadu 7
Jelenléte a pálya közepén markáns volt, a piszkos munka javát elvégezte. Sok párharcot vívott meg, ami felőrölte. A második félidő elején le kellett cserélni.

Joe Allen 9 
A középpálya közepén mindenhol ott volt ahol kellett, sallangmentesen irányított. Tom Lawrence-t a mennybe repíthette volt tökéletes passzával, amiből végül nem lett gól. Csodálatos mentés a gólvonalról. Igazi mestermunkát végzett.

Budapest, 2019. június 11. Nagy Ádám (b) és a walesi Joe Allen a Magyarország-Wales Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2019. június 11-én. MTI/Illyés Tibor

Gareth Bale 5
A jobboldalon kezdett, néhány fontos mentés fűződik a nevéhez a saját büntetőterületén belül. Ugyanakkor nem volt képes veszélyt kialakítani a támadóharmadban. Egy óra után hatalmas ziccert hagyott ki, a ráadásban is lett volna lehetősége, de nem volt elég gyors.

Egy másik cikkben egyenesen azt írták róla, hogy jelenleg csupán önmaga árnyéka.

David Brooks 6
Idegesnek látszott az első félidőben, miután biztatónak tűnő megoldásai nem jöttek be. Kiváló passzt adott Bale-nek egy óra játék után, amellyel a támadó végül nem élt. Lecserélték.

Tom Lawrence 6
A nevéhez fűződik Wales két legnagyobb lehetősége, de nem tudta megrezegtetni a hálót.

Daniel James 7
Sokkal fenyegetőbb volt a jelenléte a baloldalon, és a gyorsasága okozott problémákat a magyar védőknek. Ahogyan az egyre jellemzőbb az utóbbi időben, James néhány durva belépő áldozata volt a mérkőzésen.

Budapest, 2019. június 11. Lovrencsics Gergő (b2) és a walesi Daniel James (elöl) a Magyarország-Wales Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2019. június 11-én. MTI/Illyés Tibor

Vele kapcsolatban külön megemlíti a portál, hogy ő volt az egyetlen igazi veszélyforrás Magyarország ellen, és dicséri a magyar szövetségi kapitányt, Marco Rossit, aki tanult a horvát-meccsből, és nem Bale tette a védekezés hangsúlyát, hanem a villámgyors James előtt zárta le a területet, ha kellett, három emberrel.

Cserék:
Matt Smith 6 – Pár támadásban szerepet vállalt.

Harry Wilson 6 – Majdnem megszerezte a vezetést Walesnek, de Gulácsi megakadályozta ebben.

Sam Vokes 6 – számtalan légi párbajt nyert a hajrában.

Szembetűnő, hogy alig érte rossz szó a játékosokat, a portálon inkább a pozitívumokat próbálták kiemelni. Magyar szemmel talán az is meglepő, hogy egy vesztes mérkőzés után, egy előzetesen gyengébbre taksált ellenféllel szemben aránylag magasnak mondhatóak a pontszámok.

Borítókép: Budapest, 2019. június 11. Gulácsi Péter (j) védi Gareth Bale (k) lövését, mellettük Lovrencsics Gergő (b2) és Baráth Botond (elöl) a Magyarország - Wales Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2019. június 11-én. A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra győzött. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak