Ügynöke is megerősítette: Buffont érdekli a Porto

Gianluigi Buffon ügynöke, Silvano Martina a portugál O Jogónak megerősítette, hogy az olasz kapust valóban felvillanyozta annak lehetősége, hogy pályafutását a Portóban folytassa, hiszen a csapat kapusával és vezetőedzőjével is jó kapcsolatot ápol.

Gianluigi Buffon (Fotó.EPA/Matteo Bazzi)
Kedden bombaként robbant a hír, hogy az olasz labdarúgás ikonikus alakja, Gianluigi Buffon a Portóban folytathatja pályafutását. A Tuttosport által megjelentetett hír eleinte kacsagyanúsnak tűnt, de az idő előrehaladtával egyre nagyobb erőre kapott.

Amikor 2015-ben felröppent, hogy Iker Casillas a Sárkányok kapusa lehet, a szakma java csak mosolygott, de a május elején infarktust átvészelő spanyol még most is a portugál csapat tagja igaz, bejelentése visszavonulásáról bármelyik napon esedékes lehet, saját és felesége állapota miatt is.

Silvano Martina nem tagadta, hogy valóban volt érdeklődés a Porto részéről - egy, a klubhoz közelálló szakember által -, arról érdeklődött, hogy milyen kondíciókkal lenne hajlandó a kék-fehérekhez igazolni, egyáltalán mennyire érdekelné egy ilyen lehetőség. Az ügynök elmondta a portugál újságnak, hogy Buffon első reakciója egyértelműen pozitív volt.

„Még semmilyen konkrétumról nem tudok beszámolni, a Porto vezetőségéből még senki nem vette fel velem a kapcsolatot, de a gondolat, hogy a Portóban játsszon, illetve a portugál bajnokságban, nagyon érdekli Buffont. Egy olyan klubról beszélünk, amelynek nagy történelme van és a Bajnokok Ligájában szerepel. A Porto egy nagy csapat, ráadásul így újra találkozhatna Sergio Conceicaoval (a Porto vezetőedzője, akivel korábban együtt játszott a Parmában)” – nyilatkozta az O Jogónak a kapus ügynöke.

A váratlan és szomorú körülmények miatt nem titok, hogy a Porto valóban kapust keres Casillas helyére, ráadásul olyan névben gondolkoznak, amely a nemzetközi körforgásban a legnagyobbak közé tartozik.

Arról is értesült a portugál lap, hogy Buffon nem elsődleges célpontja a klub vezetőségének, mert olyan egyest szeretnének, akivel hosszútávon számolhatnak. A 41 éves olasznak viszont jó esetben maximum két jó éve van a pályán.

Úgy tudják, a 176-szoros olasz válogatott Buffon is úgy képzeli, két évet még bőven védhet a legmagasabb szinten. A Paris Saint-Germaint csak azért hagyta el, mert nem volt stabil kezdő, márpedig ő nem a kispadon szeretné tölteni pályafutása utolsó szakaszát. Ázsiai – vagy brazil - lehetőségben egyáltalán nem gondolkozik, Európában szeretne maradni.

Olaszország teljesen kizárható, mert hazájában kizárólag a Juventusban védene, amit már nem tehet meg. Esetlegesen másik korábbi klubja, a Parma is felmerült lehetőségként, de a Hercegek nem azt a szintet képviselik – nem érdekeltek a BL-ben -, ami Buffonnak megfelelő lenne.

A kapus a hét végéig szabadságát tölti családjával, csak utána vitatja meg ügynökével, hogy merre tovább. Ha Buffonon múlva, akkor a következő idényt már a Porto játékosaként kezdené.