Musorujsag
Élő Eredmények

Saját szurkolói fütyülték ki a brazil válogatottat a Copa América rajtján

Saját szurkolói fütyülték ki a brazil válogatottat a Copa América rajtján

MTI/m4sport.hu
A brazil labdarúgó-válogatott ugyan megnyerte a Copa América nyitómérkőzését, de a félidőben saját közönsége kifütyülte a csapatot.

A Sao Paulóban 65 ezer néző előtt rendezett találkozón a sérült Neymart nélkülöző hazai csapat az első félidőben még nem volt hatékony, amit a Morumbi Stadion közönsége nem is hagyott annyiban, a brazil drukkerek kifütyülték saját nemzeti csapatukat.

A második játékrészben a Selecao három gólt szerzett, ezzel begyűjtötte a három pontot a bolíviai együttessel szemben. Philippe Coutinho előbb tizenegyesből, majd fejjel talált a kapuba, a végeredményt pedig Everton állította be.

A brazilok szövetségi kapitánya, Tite a meccs után elmondta, nem lepték meg őket a félidőben történtek.

„Mindannyian éreztük, hogy kevés, amit nyújtunk. Meg kell értenünk a reakciójukat. Ha hátul járatjuk a labdát, jönni fog a fütty. Amennyiben viszont megyünk előre és helyzteket dolgozunk ki, akkor idővel kiérdemeljük a tapsot is” – olvasható a kapitány nyilatkozata a BBC-n. 

A csoport, 1. forduló:
Brazília-Bolívia 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Coutinho (50., 53., az első 11-esből), Everton (85.)

Venezuela-Peru 0-0
kiállítva: Luis Mago (75. – Venezuela)

A dél-amerikai kontinensviadal 12 résztvevő csapatát három négyesbe sorolták. A kvartettek első két helyezettje, valamint a két legjobb harmadik jut a negyeddöntőbe, onnantól pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

A tíz dél-amerikai gárda mellett hagyományosan két meghívott szerepel a tornán. Ezúttal a következő világbajnokságnak otthont adó Katar Ázsia Kupa-győztes együttese az egyik, a másik pedig Japán, amely 1999 után másodjára vesz részt az eseményen.

Az idei Copa Americát öt brazil városban – Salvador da Bahiában, Rio de Janeiróban, Sao Paulóban, Belo Horizontéban és Porto Alegrében – rendezik.

További tartalmak