A Barca egy feltétellel, de hajlandó eladni Dembélét a Poolnak

A Liverpool zöld lámpát kapott a Barcelonától, hogy ajánlatot tegyen Ousmane Dembéléért, a katalánoknak azonban van egy feltétele.

A francia támadó a mostani szezonban ugyan minden sorozatot figyelembe véve 42 meccsen lépett pályára a katalánoknál – 14 találat mellett 9 gólpasszt is adott –, ahol azonban nem számít alapembernek, s ez mit sem javulna, ha Antoine Griezmann a nyáron a Camp Nouba teszi át székhelyét.


A Liverpool szívesen látná a csapatban a 22 éves szélsőt, aminek ékes bizonyítéka, hogy januárban klubrekordot jelentő 95 millió eurót kínált volna Dembéléért. Akkor azonban a Barcelona még nem hajlott az üzletre, most viszont már könnyen egymás tenyerébe csaphatnak a felek, amihez nem kell más, csak hogy a Liverpool emeljen egy keveset a téli ajánlatán, a katalánok ugyanis csak akkor hajlandóak elengedni a francia támadót, ha megkapják érte azt a 100 millió eurót, amennyiért 2017-ben megvették a Dortmundtól - olvasható a Teamtalkon.


A Barcánál persze jól tudják, hogy csináljanak kedvet a portékához, közölték is a Mersey-partiakkal, Dembélé szíve szerint hozzájuk igazolna. A Pool nem tervezett nagy költekezésbe bocsátkozni a nyáron, kivéve, ha azok közül a játékosok közül ki nem kerül valaki a piacra, akit a menedzser, Jürgen Klopp nagyra tart, márpedig a francia egyike ezeknek. Kérdés, hajlandó-e a Liverpool vezetése 100 millió eurót fizetni egy sérülékeny játékosért.

Ami biztos, a Vörösök német trénere szeretné tovább erősíteni a támadószekciót (tavaly nyáron Nabil Fékirt akarta leigazolni a klub, Xherdan Shaqirit sikerült is megszerezni), ám izgalmas dilemma, milyen szerep jutna Dembélének a Mersey-partiaknál, azaz nem esne-e cseberből vederbe, hiszen Klopp még az ő kedvéért sem biztos, hogy megbontaná a Mohamed Szalah, Roberto Firmino, Sadi Mané hármast, így könnyen lehet, hogy a Barcához hasonlóan a Poolnál is többnyire csak a kispadról szállna be.