Musorujsag
Élő Eredmények

A Real Madridnak három hete van megválni 12 játékostól

m4sport.hu
Július 8-án kezdődik a Real Madrid felkészülése a 2019/20-as szezonra, Zinedine Zidane vezetőedző azt kérte a klub vezetésétől, hogy addigra minden kerettel kapcsolatos kérdés végére kerüljön pont.
(fotó: EPA/PACO CAMPOS)

Bár még várhatóak új igazolások a Santiago Bernabéu környékén, már június kezdetére elkötött több mint 300 millió eurót a klub: Rodrygo (45 millió euró), Éder Militao (50m), Luka Jovic (60m), Ferland Mendy (48m) és Eden Hazard (100m) csatlakozik ezen a nyáron a kerethez, amely ezzel több mint 30 főt számlál, így több perifériára szoruló játékosnak új klubot kell találni, véglegesen vagy kölcsönben, illetve a kiadásokat enyhítő transzferbevétel összege sem mellékes.

Az AS összeállításából kiderül, Zidane több labdarúgóval is személyesen közölte, nem számol vele a jövőben.

A kapusok közül Keylor Navas távozása szinte borítékolható, bár konkrét ajánlat még nem érkezett a Costa Rica-iért. Mivel Thibaut Courtois az első számú kapus, Navas eladása körülbelül 10 millió euróért logikus üzletnek tűnik, míg a belga mögött két fiatal, a friss U20-as világbajnok Andrij Lunin és Luca Zidane lehet a tartalék.

Real Madrid-Manchester City BL-elődöntő - Keylor Navas és Jesus Navas - fotó: EPA/Kiko Huesca (fotó: EPA/Kiko Huesca)

A védelemben Raphaël Varane és Sergio Ramos maradása – az uborkaszezonban felbukkanó pletykák ellenére – jelenleg biztosnak tűnik, a Portótól érkező brazil, Éder Militao rivalizálhat velük a kezdő pozícióért, míg a Jesús Vallejo, Nacho kettős egyike szinte biztosan távozik. A bal oldali védő posztján jelenleg négy játékos áll rendelkezésre, Marcelo és a Lyontól igazolt Mendy kettőse várhatóan Theo Hernández és Sergio Reguilón kölcsön- vagy eladását eredményezheti, nem kizárt, hogy hasonló utat járnak be, mint Dani Carvajal Leverkusenben.

A középpályán feleslegesség válók közül Marcos Llorente az Atlético Madridhoz szerződhet, míg az U21-es Eb-re hatalmas góllal visszatérő Dani Ceballosnak és Mateo Kovacicnak új klubot keresnek, a horvát vb-ezüstérmes maradna a Chelsea-ben, ahol az előző idényt kölcsönben töltötte, de problémát jelent, hogy a londoni klub nem igazolhat ezen a nyáron a FIFA eltiltása miatt. A Bayerntől két kölcsönszezont követően visszatérő James Rodríguez jövőjét is máshol kell keresnünk, jelenleg a Napoli tűnik reális célállomásnak, szintén kölcsönben, vételi opcióval.

James Rodriguez a Bayern München – Liverpool BL-nyolcaddöntőben (Fotó: EPA/Daniel Kopatsch) (fotó: EPA/Daniel Kopatsch)

A támadók/szélsők között is óriási a népsűrűség: Bale, Brahim, Lucas Vázquez, Rodrygo, Hazard, Asensio, Vinicius és Ödegaard áll rendelkezésre, az egykori norvég csodagyerek várhatóan Hollandiában folytatja karrierje építését (kölcsönben), illetve Bale-lel sem számol Zidane, a walesi esetét nehezíti, hogy drága, magas a fizetése és sérülékeny, ami erősen leszűkíti az érte sorban álló klubok sorát.

epa07356321 Real Madrid's Gareth Bale (L) celebrates with teammates after scoring the 1-3 lead during a Spanish LaLiga soccer match between Atletico Madrid and Real Madrid at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, 09 February 2019.  EPA/Juanjo Martín (fotó: EPA/Juanjo Martín)

Brahim Díaz télen érkezett, így esetében szintén egy kölcsön tűnik reálisnak, míg a Lucas Vázquez, Marco Asensio kettős egyikéből vélhetően jó pénzt csinálhat a Real, nem lenne meglepő, ha egyiküket végleg eladnák.

További tartalmak