Musorujsag
Élő Eredmények

Egy angol játékos értéke emelkedett a legjobban az elmúlt egy évben

m4sport.hu
A legnagyobb értéknövekedést elérő első tíz helyezett között nincs 24 évesnél idősebb játékos.

(fotó: EPA/FRIEDEMANN VOGEL)

A mértékadó transfermarkt.com szerint 2018 július 1. óta, tehát egy év alatt az angol Jadon Sancho értéke emelkedett a legtöbbet. Jelenleg 100 millió euróra taksálják a Dortmund játékosát, ami azt jelenti, 85 millióval ér többet, mint tavaly nyáron. Ha azt nézzük, hogy a németek 2017 nyarán még 8 milliót se fizettek érte, mondhatni jó befektetést csináltak.

Kylian Mbappé jelenlegi kétszer annyit ér, mint Sancho, de az ő értéke egy év alatt „csak” 80 millióval nőtt. A harmadik helyen a holland Frenkie de Jong áll, akiért 85 milliót fizetett nemrég a Barcelona. Az Ajax középpályásának értéke egy év alatt 78 millióval nőtt meg.

Joao Felixet fél Európa akarja, bár a spanyol lapok már tényként közlik, hogy az Atlético 120 millióért megveszi őt. A transfermarkt ugyan csak 70 millióra taksálja, de már úgy is 68 millióval többet ér, mint 2018 nyarán. A szintén 20 esztendős német Kai Havertz a Leverkusen saját nevelésű labdarúgója, jelenleg 90 milliót ér, 62-vel többet, mint tavaly.

Joao Félix (Forrás: SL Benfica - Facebook) Joao Félix (Forrás: SL Benfica – Facebook)

Rodrigót tavaly 25 millióért igazolta az Atlético Madrid a Villarealtól, mostanra 80 millióra tartják, ami 55 milliós értéknövekedést jelent. Tavalyi értékéhez képest ugyanennyivel ér többet és ugyanennyit ér a Liverpool védője Trent Alexander-Arnold, érte viszont nem fizetett az idei BL-győztes, hiszen ő saját nevelés.

Nyolcadik a sorban az elefántcsontparti gyökerekkel rendelkező Nicolas Pepé, aki a Lille szélsője és az elmúlt szezonban 38 meccsen 22 gólt és 11 gólpasszt jegyzett. Nem csoda, hogy az értéke 55 milliót ugrott, így jelenleg 65 millió euró. Luka Jovicot június elején igazolta le a Real Madrid, az árát nem közölték, de a spanyol lapok 60-70 millió euró közti összegről írtak. Ez szép összeg annak fényében, hogy egy éve még csak 8 millióra tartották.

A listán a tizedik helyen az angol Raheem Sterling található, aki pazar idényt tudhat maga mögött. A Manchester City angol válogatottját jelenleg 140 millióra tartják, ami 50 milliós értékjavulás a tavalyihoz képest.

További tartalmak