Már nem Luis Enrique a spanyol válogatott szövetségi kapitánya

Azonnali hatállyal, családi okok miatt távozott posztjáról Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Helyét asszisztense, Robert Moreno veszi át a kispadon.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze szerda délután, melynek témája a 49 éves szakember azonnali hatállyal történő távozása a válogatottól.

Enrique a 2018-as világbajnokság után vette át a spanyol nemzeti csapat irányítását, azonban márciusban a Málta elleni Eb-selejtezőn sürgős családi okok miatt nem vett részt, majd kihagyta a Feröer és Svédország elleni találkozókat is. Arról, hogy milyen családi ok van a háttérben, nem tudni.

A spanyol szövetség bejelentette, Robert Moreno veszi át a csapat irányítását. Moreno másodedzőként Enrique távollétében irányította az együttest és eddig szászázalékos a kispadon.

Luis Rubiales, a spanyol szövetség elnöke bejelentette: Enrique maga döntött a távozás mellett. „Tökéletes emlékeket őrzünk meg róla. A háttérben személyes indok áll, amely tőlünk független. Ez volt a legjobb, amit tehetett” – fogalmazott.

Enrique a Sporting Gijón, a Real Madrid, majd az FC Barcelona futballistája volt, vezetőedzőként pedig az AS Romát, a Celtát és a Barcelonát irányította.

Moreno korábban segédedzőként dolgozott, s a 2017/18-as idényt leszámítva végigkísérte Luis Enrique tréneri pályáját.