Messi kérte Neymar leigazolását – sajtóhír

Spanyol sajtóértesülések szerint Lionel Messi arra kérte a Barcelona elnökét, hogy a klub igazolja le Neymart a Paris Saint-Germaintől.

Az argentin válogatottal jelenleg a Copa Americán szereplő Messi állítólag telefonon közölte Josep Bartomeuval, hogy tegyen meg mindent a brazil megszerzéséért.

Lionel Messi és Neymar öröme a PSG kiütése után fotó: EPA/QUIQUE GARCIAEPA/QUIQUE GARCIA Lionel Messi és Neymar (Fotó: EPA/QUIQUE GARCIAEPA/QUIQUE GARCIA)Az El Mundo ugyanakkor hozzáteszi, a brazil sztár visszatérése attól is függ, hogy mi lesz Antoine Griezmann sorsa. Mint arról mi is beszámoltunk, a katalánok állítólag már márciusban megegyeztek a francia világbajnokkal, aláírt szerződés azonban egyelőre nincs. Griezmann május közepén távozott az Atlético Madridtól, a lap szerint a Barcelona átengedheti őt a PSG-nek, ezzel pedig megspórolhatja a csatár 120 millió eurós kivásárlási árát, erre a pénzre pedig minden bizonnyal szükség is lesz Neymar kivásárlásához.

Neymar 2013 és 2017 között már játszott a Barcelonában, ahonnan világrekordot jelentő 222 millió euróért igazolt Párizsba, ahol viszont nem érzi jól magát.

A spanyol sajtó azt is tudni véli, hogy Neymar már rá is kérdezett, visszakaphatja-e korábbi barcelonai házát.

Ahogyan az lenni szokott, a fentiekkel ellentétes sajtóértesülésekből sincs hiány, a Catalunya Rádio ugyanis úgy tudja, hogy a brazil sztár megszerzése nincs napirenden a Barcelonánál. Ezzel szemben a Mundo Deportivo azt írta, nem kizárt Neymar szerződtetése, de ehhez bocsánatot kell kérnie két évvel ezelőtti távozásának körülményei miatt, vissza kellene vonnia a klub elleni bírósági kereseteket, valamint lejjebb kell adnia fizetési igényéből.