Musorujsag
Élő Eredmények

Casillas elmesélte, kinek köszönhető, hogy végül a kaput választotta

Casillas elmesélte, kinek köszönhető, hogy végül a kaput választotta

m4sport.hu/O Jogo
Iker Casillas, a portugál FC Porto kapusa május elején egy infarktuson esett át. Még nem jelentette be visszavonulását, ugyanakkor már tárgyalt a portugál klub elnökével, akivel megegyezett, hogy a jövőben a Sárkányok elnökségének tagja lesz. A 38 éves kapus a spanyol bajnokság tiszteletbeli nagykövetének is vallhatja magát. A La Liga Twitter-oldalán kapuspalánták kérdezhettek tőle, ő pedig szívesen válaszolt a fiatalok kérdéseire.

Az egyik kérdés természetesen arra vonatkozott, hogy gyerekként miért pont a kaput választotta.

„Azért akartam kapus lenni, mert abban az időben nagyon szerettem Arconadát, aki a mai napig mélyen él a fejemben. Amikor kicsi voltam, gyakran hallottam, amint skandálják a nevét. Nagyon szerettem őt, így aztán a kapuban kezdtem el a pályafutásomat, ahol meg is ragadtam” – emlékezett vissza a Real Madriddal a spanyol válogatottal nagy sikereket elérő kapus. Luis Miguel Arconada a ’70-es és ’80-as években 68 alkalommal védte a spanyol válogatott kapuját.

Szakmai kérdéseket is kapott a srácoktól, amelyekre ugyancsak készséggel válaszolt. Ezek közé tartozott, hogy a tizenegyeseknél és szabadrúgásoknál mire figyel.

„Hogy egy pontrúgásra felkészülj, tisztában kell lenned azzal, hogy milyen típusú játékos áll szembe veled. Tudni kell, hogy szereti elvégezni azt és pontosan hogyan szokta csinálni” – mesélte el titkát Casillas, aki elmondhatja magáról, hogy hosszú és szép eredményekkel teli karrierje volt.

„Hogy lehetett ilyen hosszú a pályafutásom? Sokat kellett szenvednem érte, de cserébe sok nyarat tölthettem el a barátaimmal. Nagyon szép karrierem volt, azt csinálhattam, amit nagyon szeretek, sok embert megörvendeztethettem vele, ahogyan magamat, a csapattársaimat, illetve azokat az embereket is, akik ebből a sportból élnek, mert imádják a futballt” – válaszolt a pályafutását firtató kérdésre a Porto jövendő elnökségi tagja a Twitteren.

Borítókép: Iker Casillas (Fotó: EPA/Manuel De Almeida)

További tartalmak