Hollandia és az USA is magabiztosan lett csoportgyőztes a női vb-n

Az amerikaiak mindkét félidőt góllal kezdték, míg a svédeknek komoly helyzetük sem volt ellenük.

epa07661666 USA's Carli Lloyd (L) in action with Sweden's Linda Sembrant (R) during the FIFA Women's World Cup 2019 group F match between Sweden and USA in Le Havre, France, 20 June 2019. EPA/PETER POWELL .Az Európa-bajnok holland válogatott 2-1-re legyőzte Kanada csapatát a franciaországi női labdarúgó-világbajnokság csoportkörének utolsó, csütörtöki játéknapján. Az észak-amerikaiak legutóbb tavaly októberben kaptak ki, azóta tíz mérkőzésen maradtak veretlenek.

A hollandok Japánnal, a kanadaiak pedig az F csoport második helyezettjével, Svédországgal találkoznak a nyolcaddöntőben.

A svédek ugyanis kétgólos vereséget szenvedtek az amerikaiaktól. A tengerentúliak mindkét félidő elején betaláltak, míg a skandinávok két kapura tartó lövéssel letudták a meccset. (Ugyanakkor a második amerikai gólt egyértelmű leshelyzet előzte meg, de hiába a VAR, a játékvezető megadta a gólt.) Az amerikaiak 18-0-s gólkülönbséggel léptek a legjobb 16 közé, ahol a spanyol csapattal mérkőznek.  A csoportmásodik svédek a kanadaiakkal találkoznak a nyolcaddöntőben.

A csoport másik meccsén Chile a második félidőben szerzett két góljával verte Thaiföldet.

Eredmények, csoportkör, 3. forduló:
E csoport:
Hollandia-Kanada 2-1 (0-0)
Kamerun - Új-Zéland 2-1 (0-0)
A csoport végeredménye: 1. Hollandia 9 pont, 2. Kanada 6, 3. Kamerun 3, 4. Új-Zéland 0

F csoport:
Svédország-Egyesült Államok 2-0 (1-0)
Thaiföld-Chile 0-2 (0-0)
A csoport végeredménye: Egyesült Államok 9 pont, Svédország 6, Chile 3, Thaiföld 0

A nyolcaddöntő párosítása: Norvégia-Ausztrália, Anglia-Kamerun, Franciaország-Brazília, Spanyolország-Egyesült Államok, Olaszország-Kína, Hollandia-Japán, Németország-Nigéria, Svédország-Kanada