Messi nem rejti véka alá frusztrációját

Két forduló után Argentína nyeretlen és csoport utolsó a Copa Américán. A Kolumbia elleni vereség után csütörtökön hajnalban Paraguay válogatottjával ikszeltek Messiék, ezzel a kiesés szélére kerültek, sorsuk nem kizárólag a saját kezükben van.

Lionel Messi (Forrás: Leo Messi - Twitter)
Lionel Messi, az argentinok csillaga a mérkőzés után nem rejtette el csalódottságát, a lehetőségekhez képest megpróbál pozitívan tekinteni a jövőre.

„A valóság elég frusztráló, megint nem sikerült megszerezni a szükséges győzelmet. Tisztában voltunk azzal, hogy nehéz lesz. Meg kell nyernünk az utolsó mérkőzést ahhoz, hogy továbbjussunk. Borzalmas lenne, ha nem lépnénk tovább. Nem könnyű a Copa Américán játszani. Brazília is csak döntetlent játszott Venezuelával. Manapság nem elég kitenni a mezt a pályára, nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. Meg kell mutatnod, mire vagy képes, ha meg akarod szerezni a három pontot” – mondta a csalódott támadó a Paraguay elleni 1-1 után.

Jelen helyzetben még Katar legyőzése sem feltétlenül jelentene továbbjutást az argentinoknak, mert a csoport utolsó fordulójában az eddig százszázalékos, már csoportelső Kolumbia akár pihentetheti kulcsjátékosait, ami jó esélyt adhat a pillanatnyilag második Paraguaynak, hogy egy diadallal megtartsa helyét.

„Két nehéz mérkőzésünk volt, néhány játékosunk nagyon kimerült és akadnak, akik kisebb sérüléssel bajlódnak. Az, hogy nem tudtunk korábban gólt szerezni, ennek is betudható” – mondta a kolumbiai szövetségi kapitány, Carlos Queiróz, ami után szinte biztosra vehető, hogy csapata következő mérkőzésén sok alapjátékosát pihenteti.

Ettől függetlenül Messiék csoport harmadikként is továbbmehetnek, hiszen a háromból a két legjobb is csatlakozik a legjobb nyolchoz. Ez viszont már nagyon rizikós út. Ezzel a Barcelona sztárja is tisztában van, de ő töretlenül bízik abban, hogy a válogatott nem bukik el. Az utolsó pillanatig nyitott lehet, ki jut a nyolc közé és ki búcsúzik.

„Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, sok olyan fiatal van a csapatunkban, aki ilyen szituációt még nem élt át. Villámgyorsan fel kell emelnünk a fejünket és kizárólag magunkra koncentrálni. Meg kell vernünk Katart a továbbjutáshoz és sürgősen javulnunk kell” – nyilatkozta a kíváncsi riportereknek Messi.