Musorujsag
Élő Eredmények

Köpés, tüntetés és hiszti: Elképesztő meccset játszott Kamerun Angliával

m4sport.hu
A Franciaországban zajló női labdarúgó-világbajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében Anglia és Kamerun csapott össze és a hétvégi találkozóra semmilyen szempontból nem lehet azt mondani, hogy hétköznapi.

Könyöklés:

Már a negyedik percben a kameruni Leuko egy olyan könyökléssel nyitott, amelyért nyugodtan villanhatott volna a piros lap, azonban megúszta sárgával. Úgy tűnik, a kínai Qin játékvezető a videobíróval a „jobbján” sem akarta a mérkőzés elején komolyabban befolyásolni a továbbjutást.

Hazaadás, angol gól és egy köpés:

A 12. percben támadtak az angolok, a szélről beérkező labdára érkezett a kameruniak védője, Ejangue, azonban a hátrapasszolt labdát ahelyett, hogy elrúgta volna, Ndom kapus megfogta. A bíró közvetett szabadrúgást ítélt, amelyet az angolok értékesítettek a „11 hálóőrrel” szemben.

A lassításokból az is kiderült, a fenti jelenetsort a hazaadáson és az angol gólon kívül egy plusz adalék is színesítette: Ejangue ugyanis nemes egyszerűséggel leköpte Duggant, aki hiába mutogatta a nyomokat a játékvezetőnek, a nagy kavarodásban Qinnek ezzel az aprósággal nem volt ideje foglalkozni.

A kezdőkörben tüntetett az egész kameruni csapat:

Az eddig történtek is bőven átlagon felül emelnének egy találkozót, itt azonban még a java el sem kezdődött. Az első félidő hosszabbításában az angol White egy szép kiugratásból gólt szerzett, a partjelző azonban beintette a lest, de néhány momentummal később a játékvezető a VAR segítségének köszönhetően megítélte a találatot, 2–0 az angoloknak. A kameruniak teljesen értetlenül követték az eseményeket, mintha most találkoztak volna először a videobíró intézményével. Rövid ideig az egész csapat összegyűlt a kezdőkörben, a középkezdést nem akarták elvégezni, még az is megfordulhatott az ember fejében, hogy levonulnak a pályáról.

Mindennek vége:

A második játékrészben eleinte úgy tűnt, rendes mederben folytatódik a nyolcaddöntő, ráadásul Kamerun több helyzetet is kidolgozott, aztán a videobíró bevitte a kegyelemdöfést. Nchout gólt szerzett, de a gólpasszt adó Ngouene lesen volt. Ebben a pillanatban egy hatalmas hisztiroham vette kezdetét, volt aki sírt, volt aki nyugtatott, de senki nem értett semmit, pedig nagyon nehéz egy számítógép által behúzott vonallal vitatkozni.

Anglia az 58. percben Greenwood találatával beállította a 3–0-ás végeredményt és valószínűleg türelmetlenül várta, hogy elteljen a maradék 32 minutum.

Eredmény, nyolcaddöntő:

Anglia–Kamerun 3–0

+1 ráadás:

A 68. percben a kameruni Yango két kézzel odébb lökte a játékvezetőt.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek