Musorujsag
Élő Eredmények

Olasz bosszút sejtenek a románok az U21-es Eb-elődöntő változása mögött

mti
Felháborodott a román sajtó azon, hogy az UEFA felcserélte az Olaszországban zajló U21-es Európa-bajnokság elődöntőit.
Román öröm a franciák elleni csoportmeccs után az U21-es Európa-bajnokságon (Fotó: EPA/Alessio Tarpini) Román öröm a franciák elleni csoportmeccs után az U21-es Európa-bajnokságon (Fotó: EPA/Alessio Tarpini)

Mint ismeretes, a román és a francia válogatott meglehetősen eseménytelen, gól nélküli döntetlent játszott egymással C csoportjának utolsó fordulójában. Már a mérkőzés előtt tudni lehetett, hogy iksz esetén a románok csoportelsőként, a franciák pedig legjobb másodikként jutnak elődöntőbe, az A csoportban második házigazdák pedig kiesnek. Hogy szándékosan-e vagy sem, az nyilván soha nem fog kiderülni, mindenesetre végül ez is történt.

Az elődöntő mezőnyének kialakulása után az Európai Labdarúgó Szövetség – marketingszempontokra hivatkozva – megváltoztatta az eredeti kiírást, így a román–német elődöntő kezdődik majd csütörtökön 18 órakor, a spanyol–francia mérkőzés pedig 21 órakor.

A román sajtó szerint azért kell az ő válogatottjuknak kánikulában játszania – az előrejelzések szerint a meccs időpontjában 41 fokos hőség lesz Bolognában –, mert az olaszok így akarnak bosszút állni rajtuk a kiesés miatt. A román szövetség egyik vezetője egyenesen bűncselekménynek nevezte a kezdési időpontok felcserélését.

A két csütörtöki elődöntőt az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

További tartalmak