Spanyolország nyerte az U21-es labdarúgó-Európa-bajnokságot

A spanyol válogatott nyerte az Olaszországban rendezett U21-es Európa-bajnokságot, miután vasárnap este 2–1-re legyőzte a címvédő németeket a torna döntőjében.


Két évvel ezelőtt is Németország és Spanyolország játszotta az U21-es döntőt, akkor a németek emelhették a magasba az Európa-bajnoknak járó trófeát, így fűthette a visszavágás vágya a hispán fiatalokat.

Az Udine stadionjában rendezett finálé első perceiben rögtön magukhoz vették a kezdeményezést Dani Ceballosék, a 7. percben a vezetést is megszerezték Fabián Ruiz gyönyörű átlövésével 20 méterről.

Ezután is a spanyolok irányították a játékot, a német fiatalok képtelenek voltak kibontakozni. Az első játékrész hajrájában sikerült közelebb kerülniük az ellenfél kapujához, de komolyabb helyzetet képtelenek voltak kialakítani. Statisztikailag is kimutatható volt mindez, a németek egyszer sem tudták eltalálni Sivera kapuját.

spanyol U21-es válogatott (Fotó: UEFA/Getty Images) A spanyol U21-es válogatott öröme az Eb-döntő után (Fotó: UEFA/Getty Images)


Fordulás után kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés képe, Dahoudét egyre veszélyesebb támadásokat vezettek, de az újabb gólt a spanyolok szerezték, Nübel Ruiz középre tartó lövését maga elé ütötte, amelyre Dani Olmo csapott le, a labdát szépen löbbölte át a német kapus fölött.

Gyakorlatilag már el lehetett könyvelni a spanyol győzelmet, amikor szinte a semmiből sikerült Amiri révén szépítenie a németeknek a 88. percben.

Ahhoz viszont már nem volt idejük, hogy hosszabbításra mentsék a mérkőzést, így U21-es szinten Spanyolország – az olaszokhoz hasonlóan – ötödször lettek Eb-győztesek.

Eredmény,
U21-es Európa-bajnokság, döntő:

Spanyolország–Németország 2–1 (1–0)
Gólok: Ruiz 7., Olmo 69. ill., Amiri 88.