Musorujsag
Élő Eredmények

Messi nem vette át bronzérmet, korrupt Copát emleget

Marca
Lionel Messi nem volt hajlandó átvenni a bronzérmét miután kiállították a Copa America harmadik helyéért játszott Chile elleni mérkőzésen, tiltakozásul a szerinte korrupt Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) által befolyásolt események miatt.

„Nem kell részt vennünk a korrupcióban, ami bennünket ért a torna folyamán”idézi a Marca a frusztrált argentin csapatkapitányt, akihez Nicolás Otamendi csatlakozott a bojkottjában.

epa07700134 Argentine Lionel Messi (L) and Chilean Gary Medel (C) get into a fight, during the Copa America 2019 3rd place soccer match between Argentina and Chile, at Arena Corinthians Stadium in Sao Paulo, Brazil, 06 July 2019.  EPA/Sebastiao Moreira (fotó: EPA/Sebastiao Moreira)

A páros piros lapot hozó lökdösődés kapcsán elárulta, Gery Medel mindig a határon mozog, de ezért a kakaskodásért leküldeni őket a pályáról erős túlzás. „Egy-egy sárgát mindkettőnknek, és le lett volna zárva a történet. Talán azért fizettem meg, amit a legutóbb mondtam…” –utalt a brazilok elleni elődöntő utáni nyilatkozatára, melyben nyíltan kiállt amellett, hogy a játékvezető szándékosan segítette a torna házigazdáját. Azt is felhánytorgatta, hogy a VAR ezúttal sem működött rendeltetésének megfelelően, így ismét elmaradt a helyes döntés, ami tovább erősítette a konspirációs elméletét.

A döntővel kapcsolatban is odaszúrt a szövetségnek. Kifejezte reményét, hogy a Peru elleni döntőben már nem kap támogatást a brazil együttes, de erre kevés esélyt lát.

A CONMBEOL később közleményében utasította el Messi állítását, egyben alaptalannak nevezte a vádjait. „A futballban néha veszítesz és néha nyersz. A tisztességes játék egyik alapfeltétele, hogy el tudd fogadni a végeredményeket, valamint tiszteletben tartsd a játékvezetői ítéleteket” – áll a szervezet szövegében.

 

További tartalmak